Rusų spauda piktinasi D. Grybauskaitės vizitu Belgrade, kurio metu ji palaikė kauniečių komandą | Kas vyksta Kaune

Rusų spauda piktinasi D. Grybauskaitės vizitu Belgrade, kurio metu ji palaikė kauniečių komandą

delfi.lt 2018/05/19 14:52
DELFI montažas

Stambulo „Fenerbahče“ trečius metus iš eilės žais Eurolygos finale. Turkijos žiniasklaida po saviškių pergalės prieš Kauno „Žalgirį“ liaupsino trenerį Željko Obradovičių ir išskyrė pagrindinius triumfo faktorius. Tuo metu kauniečių akistatos su CSKA mažajame finale laukianti Rusijos žiniasklaida pasipiktino Lietuvos prezidente Dalia Grybauskaite.

Stambulo komanda penktadienį Belgrado „Štark“ arenoje pranoko po 19 metų pertraukos į finalo ketvertą sugrįžusį „Žalgirį“ 76:67 bei iškovojo teisę žaisti finale su Madrido „Real“.

Pergalės finale atveju, „Fenerbahče“ taps trečiuoju klubu Eurolygos istorijoje, laimėjusiu turnyrą du kartus iš eilės. Iki šiol tai yra pavykę padaryti tik Tel Avivo „Maccabi“ (2004 ir 2005 metais) bei Pirėjo „Olympiakos“ (2012 ir 2013 metais).

Turkijos žiniasklaida už pergalę prieš „Žalgirį“ dėkojo jau 17-ąjį kartą savo karjeroje Eurolygos finaliniame ketverte dalyvaujančiam Ž. Obradovičiui.

Į gimtinę sugrįžęs legendinis serbų treneris ruošiasi jau 12-ajam savo Eurolygos finalui. Pergalės atveju, Ž. Obradovičius iškovos jau dešimtąjį prestižiškiausią Senojo žemyno krepšinio trofėjų.

„Željko parodė, kodėl jis yra vadinamas daugiau nei treneriu. Jis genijus, kuris prieš pusfinalio rungtynes pasirėmė matematiniais skaičiavimais ir puikiai išrikiavo savo komandą.

Geriausio Europos trenerio dėka kiekvienas „Fenerbahče“ žaidėjas žinojo, kokia yra jo užduotis. Visi buvo energingi ir disciplinuoti, todėl „Žalgiris“ buvo sutramdytas“ – rašė tinklalapis „Basketfaul“.

Rašydama apie pergalės priežastis Turkijos žiniasklaida akcentavo vos per 12 minučių 19 taškų surinkusio Bobby Dixono šou ir 16 taškų pridėjusio Luigi Datome žaidimą.

Turkai džiaugėsi, jog „Žalgiriui“ nepakako 16 taškų pelniusio Kevino Pangoso pastangų bei gyrė triukšmingai Belgrade savo komandą palaikiusius „Fenerbahče“ fanus.

„Nors miesto gatvėse šurmuliuoja „Žalgirio“ gerbėjai, areną užpildė geltonai-mėlynais marškinėliais pasipuošę aistruoliai, kurie motyvavo „Fenerbahče“ nesustoti.

16 tūkstančių žmonių talpinančioje arenoje rungtynes stebėjo apie 10 tūkstančių „Fenerbahče“ sirgalių. Jie nebuvo užsičiaupę nė akimirkai“, – rašė tinklalapis „Fanatik“.

„Žalgirio“ pasirodymas Eurolygos pusfinalyje buvo labai aktualus ir Rusijos žiniasklaidai, kuriai užkliuvo kauniečius palaikiusios prezidentės D. Grybauskaitės vizitas.

„D. Grybauskaitė atvyko palaikyti savo komandos Eurolygos pusfinalio rungtynėse, o likus porai valandų iki jų Lietuvos vadovė sugebėjo sporto renginiu pasinaudoti ir politikos tikslams.

Prieš rungtynes įvyko Lietuvos ir Serbijos prezidentų susitikimas, kurio metu D. Grybauskaitė įtikinėjo serbus galiausiai prisijungti prie sankcijas Rusijai taikančių valstybių.

Taisyklė nemaišyti sporto su politika buvo pamiršta“, – rašė „Championat“ žurnalistas Maratas Apaslanovas, kuris sankcijų temą akcentavo ir aprašydamas „Fenerbahče“ pergalę.

„Sankcijos Lietuvai: „Fenerbahče“ nutraukė „Žalgirio“ pasaką“, – tokia antrašte buvo nušviečiamas pirmasis pusfinalio mačas dar prieš tai, kai antrajame pusfinalyje į kovą stojo CSKA ir Madrido „Real“.

„Baltijos šalies komandos žaidėjai buvo pasimetę, jų rankos drebėjo, o protą užgožė emocijos. Turkai kontroliavo situaciją ir nors kurį laiką nepasinaudojo varžovų klaidomis, iškovojo pelnytą pergalę“ – rašė „Championat“.

Vis dėlto ir Rusijos superklubas CSKA pusfinalyje pasimetė bei nusileido „Real“ 83:92, todėl „raudonarmiečiams“ teks kovoti dėl trečiosios vietos su tuo pačiu „Žalgiriu“.

Apie čempionų titulą galvoję rusai nurijo itin karčią piliulę ir prieš akistatą su lietuviais svarsto ar šios rungtynės apskritai yra reikalingos. Rašydama apie tai šalies žiniasklaida citavo Nikita Kurbanovą.

„Žaisti dėl trečios vietos bus sudėtinga. Jau daug metų nesutariama, ar Eurolygoje tikrai reikia mažojo finalo. Vis dėlto žengsime į aikštę, kad padėkotume į Belgradą atvykusiems fanams.

Faktas, jog ilgai finalo ketverte nežaidęs „Žalgiris“ bus motyvuotas, tačiau tai nereiškia, jog nemotyvuoti būsime mes. CSKA kovos“, – sakė Maskvos klubo puolėjas N. Kurbanovas.

Prieš pusfinalį Rusijos žurnalisto klausimą apie svajonių finalą tarp „Žalgirio“ ir CSKA išgirdusi D. Grybauskaitė atsakė šypsena ir pareiškė, jog tokį finalą išvysti būtų tikrai malonu.

Šis finalas bus mažasis, tačiau pergalė jame „Žalgiriui“ vis tiek būtų ypatingai saldi. „Štark“ arenoje Maskvos ir Kauno ekipos ginklus surems sekmadienį 18 val.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA