Kamuoliai skrodė tinklelius ir sutemus: praūžė tradicinis gatvės kultūros festivalis | Kas vyksta Kaune

Kamuoliai skrodė tinklelius ir sutemus: praūžė tradicinis gatvės kultūros festivalis

G. Lažausko nuotr.

Visą penktadienį prekybos miestelyje „Urmas“ bumbsėjo kamuoliai ir zujo gatvės kultūros propaguotojai bei mėgėjai. Kaip ir dera, į gilią naktį nusitęsęs „Naktinis Krepšinis 2018“ pasiūlė puokštę atrakcijų: nuo krepšinio turnyrų iki hip hopo atlikėjų ir gatvės šokėjų pasirodymų.

Norint suteikti galimybę pažaisti kuo platesniam krepšininkų ratui, 3 prieš 3 gatvės krepšinio varžybos buvo perskirtos į dvi dalis. Pirmojoje, nuo 12 iki 17 val., kamuolį į rankas ėmė 12-17 metų amžiaus žaidėjai, o antrojoje, nuo 18 val. iki gilios nakties – 18-26 metų amžiaus krepšininkai.

Kol oranžinio sviedinio entuziastai grūmėsi po krepšiais, specialiai įrengtame parke vyko riedlenčių ir BMX dviračių varžybos, o kiek tolėliau – gatvės šokių turnyras. Tiesa, būtent temstant „Naktinis Krepšinis“ sužibėjo visomis spalvomis – neišblaškė dalyvių ir publikos nė pasirodęs lietus.

„Žalgirio“ fanai galėjo tiesiogiai stebėti Eurolygos finalo ketverto pusfinalio kovą su Stambulo „Fenerbahce“, o vėliau sceną užėmė žinomi Lietuvos hip hopo atlikėjai.

Vieni po kitų mikrofonus į rankas ėmė ir repo rimus liejo Kuoga ir Wite Katt, YBDY ir Tyfaz, „8 Kambarys“, Erkė, Micro One, „Despotin Fam“, „Tie Geresni“, „Flying Saucer Gang“, „Tavo tėvas“ ir Krapshtukas. Vakarėlis čia užsitęsė iki vėlumos – jam besibaigiant, pasistengus rytuose gal net buvo galima įžvelgti brėkštant aušrą.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad praėjusią savaitę kažkas sugalvojo išradingai pareklamuoti „Naktinį Krepšinį“ išstatęs Kauno gatvėse ženklus su atlikėjų pavadinimais ir renginio šūkiais.

Renginį organizuojanti KTU Mechanikos inžinerijos ir dizaino fakulteto studentų atstovybė teigė, kad akcijos griebėsi ne jos žmonės, o Kauno miesto savivaldybė suskubo pašalinti ženklus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA