Kauno gimtadienio proga Vilnius įteikė gardžią dovaną | Kas vyksta Kaune

Kauno gimtadienio proga Vilnius įteikė gardžią dovaną

R. Tenio nuotr.

Penktadienio vidurdienį išėję papietauti, kai kurie kauniečiai numatytos pietų vietos galėjo ir nepasiekti. Prie Kauno miesto savivaldybės pastato praeivių akys kliuvo už gardumynais surinkto laikinosios sostinės maketo, o liežuviai sunkiai atsispyrė pagundai paragauti Kauno.

„Puiki iniciatyva – visada džiaugiamės dovanomis. Gyvenimas per trumpas rungtyniauti – žymiai maloniau draugauti. Sveikinimai Vilniui iš Kauno už iniciatyvą ir ačiū už sostinės sveikinimus“, – „Kas vyksta Kaune“ šypsodamasis sakė dovaną išpakavęs Kauno miesto savivaldybės Administracijos direktorius Gintaras Petrauskas.

O „dėžutės“ viduje buvo didžiulis trimatis Kauno centro žemėlapis, surinktas iš įvairių maisto produktų. Upės tekėjo šilauogėmis, gatvės bėgo duonos traškučiais, dešromis ir kumpiais, o pastatai kilo įvairiais sūriais – Soboro nuo tikrosios šventovės čia beveik negalėjai atskirti.

Praeivius pasivaišinti kvietusios Vilniaus miesto savivaldybės atstovės besijuokdamos tikino, kad akcija surengta tikrai ne iš reikalo, turint omeny dvejų pastarųjų metų Kauno sveikinimus Vilniui.

„Mes labai mylime Kauną, todėl ir nusprendėme šio gražaus 610 metų jubiliejaus proga surengti staigmeną – padovanoti valgomą miesto maketą. Manome, tai yra unikali ir įdomi dovana“, – gerą nuotaiką spinduliavo „Kas vyksta Kaune“ kalbinta viena Vilniaus savivaldybės atstovių.

Prie nepaprasto maketo buvo plušama nuo pat 7 val. ryto – absoliučiai visos statybinės medžiagos atvežtos iš Vilniaus. „Smagu, kad žmonės mielai priima sveikinimus ir noriai vaišinasi“ – džiaugėsi pašnekovė.

Anot jos, Laisvės alėjos praeiviai itin greitai sudorojo braškes. Beregint išnyko ir „Žalgirio“ arena iš sūrio. „Šiandien labai linkime ir pergalės „Žalgiriui“ Belgrade“, – prie sveikinimų ir svarbių linkėjimų pridurti nepamiršo Vilniaus savivaldybės darbuotoja.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad neįprastų sveikinimų miestams tradiciją pernai pradėjo Kaunas, vilniečius pakvietęs nemokamai atvažiuoti ir aplankyti įdomias laikinosios sostinės vietas. Šiemet Vilniaus gyventojai sulaukė kvietimų vakarieniauti pas kauniečius.

Tuo tarpu prieš kelias dienas prie sveikinimų Kaunui prisijungė ir Alytus – į Dzūkijos sostinę šeštadienį susiruošusių kauniečių lauks nemokamos pramogos ir pažintinės programos.

Gyvenvietė Neries ir Nemuno santakoje, manoma, buvo įkurta X a., o 1030 ir 1140 m. Kaunas buvo minimas arabų raštuose. XIV a. viduryje čia iškilus mūrinei piliai, 1361 m. miestas pirmą kartą paminėtas Vygando Marburgiečio kronikoje. 1408 m. Kaunui suteiktos Magdeburgo teisės, čia įkurta Hanzos pirklių sąjungos kontora – skaičiuojant nuo šios datos, šiemet miestas mini 610-ąjį gimtadienį.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA