Jungiasi prie gimtadieninių sveikinimų: Kauną sveikins ir vilniečiai | Kas vyksta Kaune

Jungiasi prie gimtadieninių sveikinimų: Kauną sveikins ir vilniečiai

P. Grigaliūno nuotr.

Kaunui savaitgalį švenčiant 610-ąjį gimtadienį, miestą-jubiliatą norinčiųjų pasveikinti skaičius auga kaip ant mielių. Šįkart dovanas Kaunui ir kauniečiams atveš ir sostinė.

Pranešimą apie sveikinimą Vilniaus miesto savivaldybė išplatino savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje.

Iniciatyvos autoriai pažada, jog kauniečiams dovanas atveš patys – viską, ką reikia padaryti, tai gegužės 18 d., penktadienį, vidurdienį susiburti Laisvės alėjoje prie Kauno miesto savivaldybės.

Tiesa, ką kauniečiai gaus dovanų, sostinės atstovai neatskleidžia – skelbiama, jog tai mylinčio Vilniaus staigmena.

Vilnius – ne vienintelis miestas-sveikintojas. Trečiadienio vakarą apie dovanas kauniečiams pranešė ir Alytaus atstovai. Šie pakvietė kauniečius gimtadienio dieną aplankyti Alytų ir išbandyti nemokamas pramogas.

Tąkart staigmena itin apsidžiaugė ir Kauno miesto savivaldybės atstovai.

„Visi žinome kokie svetingi ir atviraširdžiai yra dzūkai, todėl labai apsidžiaugėme jų iniciatyva. Prieš keletą metų pradėję originaliai sveikinti Vilnių, turėjome nedidelę viltį, kad sveikinimo banga nuvilnys per šalį, ir pavyzdžiui, Šilutė sveikins Šilalę, Plungė – Mažeikius ir t.t. Žinoma, tokios akcijos atima nemažai laiko ir reikalauja nestandartinių sprendimų bei idėjų, todėl Alytaus žingsnis – labai malonus. Esminis šių akcijų tikslas – sujungti skirtinguose miestuose gyvenančius žmones. Dabar kauniečiams reikia teisingai susidėlioti savaitgalio planus ir pasistengti sudalyvauti tiek Kaune, tiek ir Dzūkijos sostinėje vyksiančiuose renginiuose“, – dzūkų iniciatyva džiaugėsi Kauno savivaldybės atstovai.

Daugiau informacijos apie alytiškių sveikinimą galite rasti čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA