Kaunas po liūties skendo, buvo labai pavojingų vietų (naujausia informacija) | Kas vyksta Kaune

Kaunas po liūties skendo, buvo labai pavojingų vietų (naujausia informacija)

Asociatyvi / Laisvės alėja po liūtes / R. Tenio nuotr.

Ketvirtadienio popietę smarki liūtis Kaune trikdė automobilių ir pėsčiųjų eismą. Gatves užliejus vandeniui, kai kurios vietos tapo sunkiai praeinamos ir pravažiuojamos. Itin stipriai vanduo kilo miesto centre bei rekonstruotoje Laisvės alėjos dalyje, tačiau apsemtos buvo ir nutolusių mikrorajonų gatvės, kiemai.

Didžiulės balos formavosi Jonavos gatvėje prie „Kauno doko“ – tai matyti skaitytojų siųstose nuotraukose. Pravažiuojančių automobilių teškiami purslai kilo net virš mašinų stogų.

Situacija ne ką geresnė centrinėje Kauno dalyje – socialiniuose tinkluose vairuotojai praneša, kad apsemta Birštono gatvė, lietaus vanduo kaupėsi Senamiestyje – Vilniaus, Kumelių gatvėse.

„Kas vyksta Kaune“ žiniomis, bene giliausiai po vandeniu – rekonstruota Laisvės alėjos dalis šalia Soboro ir ties sankryža su A. Mickevičiaus gatve. Pėstiesiems išbristi sausais batais čia neįmanoma. Iš Kauno „Akropolio“ link Ramybės parko mėginę išeiti kauniečiai buvo įkalinti – Griunvaldo ir Gedimino gatvių sankryža virto ežeru.

„Akropolio“ klientams teko raitoti kelnių klešnes / Skaitytojų nuotr.

Lyg to būtų maža, Žemaičių gatvės kalno apačioje, anot kauniečių, vanduo išmušė dviejų šulinių dangčius – viename jau įstrigęs automobilis. Dar vienas šulinys „iškeltas“ Vytauto prospekte. Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vyresnioji specialistė Justina Kazragytė informavo, kad Raudondvario plente pakilęs šulinio dangtis apgadino automobilį.

Žemaičių gatvėje šalia Kauko laiptų tiesiog žliaugė krioklys / Skaitytojų nuotr.

Upe taip pat virto Karaliaus Mindaugo prospektas ties pėsčiųjų tiltu į Nemuno salą ir Tunelio gatvė šalia Dainų slėnio. Pastarąja gatve judant link geležinkelio stoties formuojasi spūstis. Vanduo sėmė „Stoties turgaus“ praėjimus ir prieigas.

Liūtis tvindė ir Kuršių gatvę bei Žemaičių plentą, o guminių valtelių sezono atidarymą buvo galima skelbti Šilainių daugiabučių kiemuose. Vandens transporto priemonė būtų pravertusi ir S. Žukausko gatvėje, Šančių kiemuose.

Tradiciškai skendo S. Žukausko gatvė netoli „Šilo“ / Skaitytojų nuotr.

Tuoj po to, kai prakiuro dangus, „Kauno vandenų“ atstovė Vilma Garlinskienė teigė, kad nuotekų tinklų avarinė tarnyba pranešimų apie tinklo sutrikimus nesulaukė.

Papildyta 15.16 val.

V. Garlinskienės kiek vėliau pateiktame komentare „Kauno vandenų“ generalinis direktorius Vilius Burokas informavo, kad per daugiau kaip valandą trukusią liūtį bendrovės avarinė tarnyba dėl sunkiai pravažiuojamų gatvių gavo šešis pranešimus.

„Į avarinę tarnybą kauniečiai kreipėsi dėl apsemtų Tunelio g., Jonavos g., Čiurlionio g., Žemaičių g., Vytauto pr., Kaunakiemio g. Bendrovės specialistams patikrinus gautą informaciją paaiškėjo, kad minėtose gatvėse lietaus nuotekų tinklo šulinių grotos užneštos įvairiomis šiukšlėmis ir žole. Šiuo metu mieste dirba keturios darbininkų brigados. Iš visuomeninio transporto įmonių pranešimų negauta“, – sakė V. Burokas.

Papildyta 15.46 val.

Praėjus maždaug valandai po liūties, situacija Kauno gatvėse beveik susitvarkė. „Kauno vandenų“ avarinė tarnyba pagal pranešimus pumpavo vandenį – kauniečiai praneša, kad vanduo slūgsta.

„Kauno vandenų“ technika dirba apsemtoje gatvėje / Skaitytojų nuotr.

Papildyta 16.12 val.

Naujausiais „Kauno vandenų“ duomenimis, per trumpalaikę liūtį bendrovės avarinė tarnyba dėl sunkiai pravažiuojamų gatvių ir patvinusių lietaus nuotekų tinklų gavo virš 40 pranešimų. Likviduoti lietaus padarinių išsiųstos šešios avarinės tarnybos brigados.

Įmonės specialistai nuo lietaus surinkimo grotų gatvėse pašalino šiukšles ir žolę. Viešojo transporto eismas dėl patvinusių gatvių, „Kauno vandenų“ žiniomis, sutrikdytas nebuvo.

„Galima teigti, kad itin kritinė situacija Kaune nesusidarė, kadangi įprastai vidurkis yra 27 iškvietimai per parą“, – tikino V. Burokas. „Kauno vandenų“ avarinės tarnybos vertinimu, išties ekstremaliai miestas buvo apsemtas 2015 metais, kuomet per parą gauti 127 iškvietimai.

Valstybinės metrologijos tarnybos duomenimis, ketvirtadienio popietę per liūtį iškrito 8,6 mm kritulių, tuo tarpu vidutinė gegužės mėnesio kritulių norma yra 50 mm.

Kad patalpos liūčių metu nebūtų užlietos vandeniu, gyventojams patariama rūsiuose įsirengti savaime užsidarančias sklendes arba vožtuvus, kurie apsaugotų statinius. Iškvietimų dėl nuosavų valdų ar daugiabučių rūsių bendrovė sulaukia retai, kadangi „Kauno vandenys“ aptarnauja ir prižiūri tik lauko tinklus – vidaus tinklais rūpinasi gyventojai ir kitos tarnybos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA