Sulaikyta kaunietį apiplėšusi ir namuose užrakinusi trijulė | Kas vyksta Kaune

Sulaikyta kaunietį apiplėšusi ir namuose užrakinusi trijulė

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) kriminalistai atlieka ikiteisminį tyrimą dėl gegužės 8 d. vakarą Eiguliuose įvykdyto plėšimo. Sulaikyti trys vyrai, kurie įtariami prieš kaunietį smurtavę jo bute bei pagrobę turtą.

Kaip primena Kauno apskrities VPK, tą vakarą Šiaurės prospekte į 32 metų vyro namų duris paskambinę asmenys, sulaukę, kol durys bus atidarytos, panaudojo ašarines dujas ir įsibrovė į butą.

Du asmenys, sudavę šeimininkui smūgius į veidą bei panaudoję vienkartinius antrankius, reikalavo pinigų. Neradus namuose pinigų, buvo pagrobtas mobiliojo ryšio telefonas ir 5 eurai.

Atlikus ikiteisminio tyrimo veiksmus, praėjusį penktadienį, gegužės 11 d., Kauno kriminalistai nustatė ir sulaikė tris asmenis, galimai susijusius su šiuo plėšimu. Vienas iš vyrų, gimęs 1995 m., manoma, organizavo šią nusikalstamą veiką. Anksčiau neteistam jaunam vyrui paskirta griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas.

Taip pat sulaikyti dar du vyriškiai, gimę 1991 m. ir 1997 m., kurie anksčiau yra teisti už panašias nusikalstamas veikas. 27 metų vyrui paskirtas suėmimas, 21 metų vyrui paskirta kardomoji priemonė, nesusijusi su laisvės apribojimu.

Pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 180 str. 2 d., už plėšimą įsibraunant į patalpą, gresia laisvės atėmimas iki septynerių metų.

Tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros Šeštojo skyriaus prokurorai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA