Į Ąžuolyną atvažiuoja medžių ekspertai: darbus pradėti gali netrukus | Kas vyksta Kaune

Į Ąžuolyną atvažiuoja medžių ekspertai: darbus pradėti gali netrukus

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Vakar Ąžuolyne nulūžusiai medžio šakai vos nekliudžius vaiko, kauniečiai susirūpino parko lankytojų saugumu – svarstė, ar pavojingų vietų nereikėtų bent jau aptverti. Kauno miesto savivaldybė avarinės būklės medžius tvarkys artimiausiu metu, o rytoj atvyksta ir specialistai, rengsiantys detalų gamtotvarkos planą.

Kaip „Kas vyksta Kaune“ pateiktame komentare pranešė savivaldybės Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja Radeta Savickienė, gegužės 15 d. Ąžuolyne vyks susitikimas su arboristais iš Vilniaus.

„Jo metu bus įvertinta senų ąžuolų būklė. Lietuvos gamtos fondas turi parengti Kauno Ąžuolyno gamtotvarkos planą liepos-rugpjūčio mėnesį“, – sakė R. Savickienė.

Anot jos, gamtotvarkos darbus ir senų medžių sutvarkymą numatoma pradėti rugsėjo mėnesį, tačiau jeigu ekspertai įvertins, kad reikia ąžuolus tvarkyti greičiau, darbai bus pradėti netrukus.

„Kiekvienais metais, nuo birželio mėnesio Ąžuolyne būdavo pradedamas vykdyti avarinių šakų šalinimas. Specialistai laukdavo, kol sulapos medžiai, kad galėtų aiškiai matyti, kurios šakos žuvusios ir kelią grėsmę aplinkiniams, o kurios ne. Šįmet vasara atėjo daug anksčiau, tad ir avarinių šakų šalinimo darbai prasidės jau šią savaitę“, – tvirtino Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja.

R. Savickienė pažymėjo, kad nuo rytdienos darbininkai pradės ąžuolų ir kitų medžių, augančių prie aikštelių, takų, apžiūrą. Jos metu bus vertinama medžių būklė ir šalinamos nudžiūvusios šakos. Kartu bus renkamos ir nukritusios medžių dalys.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA