Dėl dviračių lenktynių sekmadienį ribojamas eismas, keičiami viešojo transporto grafikai | Kas vyksta Kaune

Dėl dviračių lenktynių sekmadienį ribojamas eismas, keičiami viešojo transporto grafikai

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Gegužės 13 d. aštuntą kartą startuoja tradicinės Kauno dviračių lenktynės – Miestų taurės 1 etapas. Daugiau nei 300 dviratininkų iš pajėgiausių sporto komandų, veteranai, jaunieji sportininkai ir mėgėjai iš visos Lietuvos bei Latvijos varžysis Elito, Veteranų ir Mėgėjų distancijose.

Dėl lenktynių sekmadienį 7:00-18:30 val. bus uždarytas eismas M. K. Čiurlionio tiltu ir Europos pr. atkarpa nuo M. K. Čiurlionio tilto iki Veiverių gatvės, bei Prietilčio g. ir Kaunakiemio g. dalyse, išskyrus spec. transportą (greitoji, policija, kt.). Autobusai ir maršrutiniai autobusai važiuos pagal pakeistą grafiką.

Europos pr., Fredos miestelio ir Karaliaus Mindaugo apartamentų kvartalo gyventojams ir įmonėms numatytas specialus grafikas tarp lenktynių startų išvažiuoti į gretimas gatves.

Sekmadienį dviratininkai ir jų komandos lenktyniaus žiedinėje 7,8 km ilgio trasoje Europos ir Karaliaus Mindaugo prospekte bei ant M.K. Čiurlionio tilto. Jauniausi sportininkai, mėgėjai ir Maxi komandos startuos 10:00 val. 4 ratų distancijoje 32 km.

12 val. Elite 101 km distancijoje startuos pajėgiausi dviratininkai ir jų komandos. Lenktynių nugalėtojas paaiškės ~14:40-14:45 val. prognozuojamo finišo metu.

Sportininkai-veteranai startuos 15:10 val. trumpesnėje 64 km Masters distancijoje. Kauno dviračių mėgėjai dar gali registruotis prieš startą ir važiuoti 32 km 4 ratų distancijoje 10 val.

Tradicinės Kauno dviračių lenktynės yra Miestų taurės 4-ių etapų dviračių pradžia. Sekančios Miestų taurės dviračių lenktynės vyks Gargžduose birželio 3 d. Kaišiadoryse liepos 8 d. ir finalas Šiauliuose liepos 29 d.

Įdomiausios stebėjimo vietos žiūrovams ir sirgaliams: Europos pr. įkalnėje, ant Čiurlionio tilto ir prietilčiuose į O.H. Minkovskių g. ir prie starto-finišo vietos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA