Lietuvos šimtmečio nepamiršo ir pavasarį: į dangų pakilo 100 aitvarų (foto) | Kas vyksta Kaune

Lietuvos šimtmečio nepamiršo ir pavasarį: į dangų pakilo 100 aitvarų (foto)

R. Tenio nuotr.

Šeštadienį Zapyškio dangų Kauno rajone skrodė spalvingi aitvarai. Ant Nemuno kranto susirinkę entuziastai tapo tradiciniu laikomo festivalio „Tarp žemės ir dangaus“ dalimi. Aplinkoje klegėjo juokas, o iš veidų nedingo šypsenos. Ką jau kalbėti apie svajoklius romantikus – jų, žvelgiančių į dangų skriejant aitvarams, buvo taip pat apstu.

Šiemet dvyliktus metus pasitikęs festivalis subūrė šeimas, draugus, kolegas, mėgstančius praleisti laisvalaikį ne tik aktyviai, bet ir kūrybingai. Atrodo, aitvararai – puiki priemonė suderinti visa tai tarpusavyje.

Į dangų kilo šimtas išradingumo nestokojančių aitvarų. Jie stebino spalvų deriniais, tačiau raštuose dominavo Lietuvos vėliavos spalvinė gama – dedikuodama festivalį valstybės šimtmečiui.

Danguje vyko tikrų tikriausios lenktynės – skriejo ne tik aitvarai, bet ir lėktuvėliai bei milžiniški muilo burbulai. Vaikai galėjo panirti į spalvomis džiuginančią aplinką, o suaugusieji bent akimirkai vėl sugrįžti į vaikystę, kai svajonėmis būdavo užpildyta didžioji dalis realybės.

Šiuo renginiu oficialiai atidarytas Kauno rajono turizmo sezonas. Susirinkusiuosius džiugino ne tik pramogos, bet ir netradicinės virtuvės valgiai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA