Kas vyks Kaune gegužės 11-13 dienomis? (Renginių kalendorius) | Kas vyksta Kaune

Kas vyks Kaune gegužės 11-13 dienomis? (Renginių kalendorius)

A. Aleksandravičiaus nuotr.

Kai lauke laikosi tokia šiluma, sunku ir suvokti, kad vis dar pavasaris. Tačiau gegužė dar tik įpusėja ir dovanoja visą puokštę pavasariškų renginių, kurie visus nusprendusius savaitgalį pasilikti Kaune, masins burtis ir švęsti pavasarį ir gerą orą.

Grožio ir estetikos mugė

Penktadienį Kaune dėmesys bus nukreiptas į atsinaujinimą prieš artėjančią vasarą – organizatoriai kviečia į grožio ir estetikos seminarus bei paskaitas. Renginio metu vyks papuošalų, šilko ir odos dirbinių, keramikos, drabužių, galanterijos bei aibės kitų dirbinių mugė.Vaikai netradicinėmis technikomis kurs gražiausius paveikslus ir kitus darbelius, taip pat organizatoriai kvies pažaisti įvairius judrius ir stalo žaidimus. Renginys nemokamas.

„Gallery weekend Kaunas“

Tęstiniu tampantis Gallery Weekend Kaunas (Kauno galerijų savaitgalis) tradiciškai žymi besibaigiantį galerijų sezoną. Trečiuosius GWK metus pasitinkame žengdami į viešąsias lauko erdves ir brėždami atnaujintą kultūrinį Kauno žvaigždėlapį. Šiais metais lankytojams pristatysime bene 30 įvairaus formato renginių, kurie įvyks ir miesto galerijose, ir tik vienam savaitgaliui atvertose erdvėse. Renginiai nemokami.

Pilietiškumo renginys „Praeities aidas – šiandienos stiprybei!“

Gegužės 12 d. (šeštadienį) Kauno IX forto muziejuje vyks Lietuvos valstybės ir Lietuvos kariuomenės atkūrimo šimtmečiui paminėti skirtas istorijos ir pilietiškumo renginys „Praeities aidas – šiandienos stiprybei!“. Renginyje bus atkurtas 1919 m. mūšis, užvirs nuožmios karių kovos, žvangės tikri ginklai, pasirodys kavalerijos raiteliai. Susirinkusieji taip pat išvys šiuolaikinio kario ginkluotę bei ekipuotę. Renginys pradžia – 12 val., kavalerijos raiteliai programą demonstruos 15:30 val., renginio kulminacija numatoma 17 val., kai susirinkusiesiems bus demonstruojamas rekonstruotas mūšis. Visą dieną lankytojai kviečiami nemokamai apžiūrinėti muziejaus ekspozicijas ir turiningai praleisti laiką.

Zapyškio aitvarų festivalis

Kaip ir kasmet, taip ir šiemet visi vėl kviečiami susitikti Aitvarų festivalyje „Tarp žemės ir dangaus“ Zapyškyje prie gotikinės bažnytėlės, pačiame Nemuno slėnyje. Ruošiama daug smagios veiklos, tad nuobodžiauti tikrai neteks.Veiks atvirlaiškių paštas, fotosesija ant batuto „Dangiškiausios nuotraukos konkursui“, „Fluxus Labas!“ dirbtuvės, laivas plukdys per Nemuną maršrutu Zapyškis-Kulautuva-Zapyškis, į dangų kils didieji aitvarai bei muilo burbulai, bus skanaus maisto, lauks trankus koncertas. Festivalis nemokamas.

Eko mugė 2018

Gegužės 12-oji, šeštadienis, bus skirtas mitų griovimui – renginio „Eko mugė“ metu bus siekiama parodyti, jog aplinkai draugiškas gyvenimo būdas yra įdomus ir neverčia atsisakyti patogaus ir stilingo gyvenimo būdo. Renginyje lauks edukacinės dirbtuvės ir stendai, galimybė įsigyti ekologiškos produkcijos bei pagilinti žinias apie galimybę kurti švaresnį pasaulį. Dalyvavimas nemokamas.

Japonijos kino festivalis

Japonijos ambasada Lietuvoje kartu su Japonijos Fondu maloniai visus kviečia į jau tradicija tapusį Japonijos kino festivalį. Šiemet jau 17-ąjį kartą organizuojama kino šventė bus išskirtinė ir nuo kovo pabaigos pasklis po įvairius Lietuvos miestus bei truks beveik tris mėnesius. Šiemet festivaliui pasirinkti keturi skirtingo žanro filmai, leisiantys geriau pažinti Japoniją: filmai perteikia ypatingas šeimos akimirkas ir tarpusavio santykius, nukelia į istorinius samurajų ir netgi į senovės Romos laikus, atskleidžia šių dienų visuomenėje vyraujančias baimes ir stereotipus bei aptaria kitas svarbias temas. Festivalis nemokamas.

Piknikas Vytauto parke

Šylant orui pasiimkime gerą nuotaiką, draugų kompaniją, maisto, gėrimų ir traukime į iškylą vienoje autentiškiausių Kauno vietų. Susirinkusiųjų lauks visiems gerai pažįstami atrakcionai, tačiau tai dar ne viskas. Norintys susipažinti su Vytauto parko ir tarpukario Kauno istorija galės dalyvauti renginio metu vykstančioje ekskursijoje. Dalyvavimas nieko nekainuoja.

„Po gandro sparnu“

Dvidešimt du skulptoriai iš dešimties pasaulio šalių gegužės 10-13 dienomis varžysis Tarptautiniame drožybos motopjūklais čempionate Neveronyse (Kauno r.). Nuo ketvirtadienio iki sekmadienio meistrai iš Argentinos, Anglijos, Škotijos, Ukrainos, Lenkijos, Vokietijos, Rusijos, Latvijos, Estijos ir Lietuvos kurs medžio skulptūras. O įdomu bus ir žiūrovams – laukia pramogos, mugė ir koncertas, kuriame pasirodys 16Hz ir Martynas Kavaliauskas. Renginys nemokamas.

Poezijos pavasario atidarymas

Nors pavasario orai ir permainingi, tačiau jis kasmet suburia pulkus poezijos kūrėjų bei skaitytojų, kadangi į įvairius miesto kampelius plūsteli lyrika. Lyrikos šventė Kaune užgims sekmadienį, Nacionaliniame Kauno dramos teatre (Laisvės al. 71), kur įvyks poezijos skaitymai „Nemirs, nemirs kūrenama gyvybė“, skirti Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui. Renginys nemokamas.

Renginių sąrašas ir šį savaitgalį atrodo begalinis – visą sąrašą renginių galite rasti mūsų kalendoriuje, paspaudę čia. O renginių praleisti nevalia, nes savaitgalio orai bus tikrai malonūs – švies saulė ir termometro stulpelis kils virš 20 laipsnių ribos. Detalią orų prognozę rasite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA