Šeštadienį Zapyškyje šurmuliuos tradiciniu tapęs festivalis | Kas vyksta Kaune

Šeštadienį Zapyškyje šurmuliuos tradiciniu tapęs festivalis

Kauno r. sav. inf. 2018/05/10 14:19
R. Tenio nuotr.

Gegužės 12 dieną Kauno rajone, Zapyškyje, ant Nemuno kranto prie restauruojamos Šv. Jono Krikštytojo bažnyčios vėl susiburs šimtai aitvarų entuziastų. Festivalis „Tarp žemės ir dangaus“ nuo 11 val. laukia visų romantikų, tikinčių, kad atitrūkus nuo kasdienių rūpesčių ir pakėlus į dangų aitvarą išsipildo mažiausiai trys svajonės.

Jau 12-tus metus skaičiuojantis festivalis – tai šeimų šventė, puoselėjanti aktyvaus, kūrybingo laisvalaikio tradiciją. Joje gausu veiklos tiek suaugusiesiems, tiek vaikams. Čia renkasi tūkstančiai aitvarų gerbėjų, mokančių pakelti į aukštį ne tik aitvarą, bet ir širdį.

Pagrindinis šių metų „Tarp žemės ir dangaus“ akcentas – akcija „Šimtas aitvarų Lietuvos 100-mečiui“. Visi renginio dalyviai bus kviečiami kūrybinėse aitvarų dirbtuvėse marginti aitvarus geltona, žalia ir raudona spalvomis, o po to vieningai pakelti juos į dangų.

Viena pagrindinių festivalio programos dalių – aitvarų ir lėktuvėlių varžybos, kurių dalyviai varžysis dėl renginio globėjo Kauno rajono mero Valerijaus Makūno įsteigtų prizų.

Į dangų kils didieji aitvarai ir milžiniški muilo burbulai, vyks „Dangiškiausios nuotraukos“ konkursas, veiks festivalio atvirlaiškių paštas ir „Fluxus Labas!“ dirbtuvės. Šventėje taip pat dalyvaus Lietuvos aviacijos muziejus su skrydžių imitatoriumi ir lėktuvėlių dirbtuvėmis bei Lietuvos B. Oškinio vaikų aviacijos mokykla su balansuokliu „Tununukas“.

„Tarp žemės ir dangaus“ koncertuos grupės „Suokalbis“ (Klaipėda) ir „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“ (Vilnius), o apskritai festivaliu bus atidarytas Kauno rajono turizmo sezonas.

Šventėje taip pat dalyvaus „Kaunas 2022“ (Kaunas + Kauno rajonas = Europos kultūros sostinė 2022) komanda, kuri kvies į susitikimą su „Kauno mito“ programos kuratoriumi Ryčiu Zemkausku. Festivalio svečių lauks ne tik daugybė pramogų, bet ir netradicinė virtuvė.

Į aitvarų festivalį iš Kauno senamiesčio prieplaukos bus galima atplaukti laivu „Kaunas“, į šventę aktyvius kauniečius bei rajono gyventojus kviečiama važiuoti ir dviračiais.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA