„Eurovizijos“ finale dainuosianti I. Zasimauskaitė: nebijau būti netobula | Kas vyksta Kaune

„Eurovizijos“ finale dainuosianti I. Zasimauskaitė: nebijau būti netobula

delfi.lt 2018/05/09 08:44

Antradienio vakarą išsipildė didžiausia Ievos Zasimauskaitės svajonė – ji ne tik išvyko į Lisaboną atstovauti Lietuvai, bet ir pateko į didįjį finalą.

Pasirodys pirmoje finalo pusėje

Pasibaigus pusfinaliui ir vedėjoms paskelbus, kurios šalys pateko į finalą, visų jų atstovai susirinko į nugalėtojų spaudos konferenciją. Konferencijos vedėjas Ievos paklausė, ar tai, kad ji į sceną atsivedė savo vyrą, galėtų tapti sektinu pavyzdžiu. Klausimą išgirdusi žurnalistų minia kiek šyptelėjo, tačiau I. Zasimauskaitė atsakė labai rimtai.

„Aš nieko gyvenime nevaidinu. Norėjau tai daryti su savo vyru. Mano dainos vaizdo klipe taip pat nusifilmavo vyras, mano tėvai. Jame nėra vaidmenis atliekančių asmenų, – kalbėjo Ieva ir pridurdama nusijuokė. – Gera scenoje būti su savo vyru, pagalvokite apie tai.“

Ieva dainuoja apie meilę iki paskutinio atodūsio, tad nenuostabu, kad ir kitas nuskambėjęs klausimas buvo apie meilę: kaip atrasti tą savąją širdies puselę?

„Mes laimingai vedę, bet būna visko, pasipykstame. Esame kartu aštuonerius metus. Sakoma, kad po trejų metų reikia arba vesti, arba išsiskirti. Bet reikia dirbti. Visi žmonės gyvenime turi sunkumų. Galime šypsotis, tačiau kartais šypsena slepiame savo sunkumus. Svarbiausia – nepasiduoti“, – kalbėjo Ieva.

I. Zasimauskaitė spaudos konferencijos metu taip pat pagyrė ir šalia sėdėjusią Kipro atstovę. Atsisukusi į publiką Ieva paprašė paploti Kipro atlikėjai ir nė neabejodama tarė, kad ji – viena nuoširdžiausių jos sutiktų žmonių.

Toks šiltas ryšys su konkurse dalyvaujančiais dalyviais parodo ir kitą Ievos savybę, apie kurią ji kalbėjo ir konferencijos metu. „Didžiausia pergalė gyvenime – būti laiminga ir padaryti kitus laimingais. O pagrindinis dalykas – nebijoti būti netobula“, – šyptelėjo Ieva.

Po kelių klausimų kiekvienas atlikėjas traukė burtus ir paaiškėjo, kurioje finalo dalyje Ieva pasirodys šeštadienio vakarą. Ievą pamatysime pirmoje finalo dalyje. Į finalą taip pat pateko Kipras, Austrija, Estija, Izraelis, Čekija, Albanija, Bulgarija, Suomija ir Airija.

Jautri I. Zasimauskaitės daina be abejonės sujaudino ne vieną širdį. „Eurovizijos“ spaudos centre dirbantys žurnalistai vos pasigirdus Ievos dainai pradėjo tildyti vieni kitus ir žvilgsnius susmeigė į ekranus. Žurnalistai Ievos pasirodymą vertina itin teigiamai, po pirmadienį įvykusios repeticijos jai skyrė net antrąją vietą, tad visiškai nenuostabu, kad po jos pasirodymo pusfinalio metu spaudos centre pasigirdo garsūs plojimai.

[susije_video kurie=””]

„Norėjau, kad jis kuo greičiau apkabintų mane ir paslėptų savo glėbyje“

Su Lietuvos žiniasklaida Ieva bendravo jau grįžusi į viešbutį. Kaip ji jautėsi išgirdusi, kad patenka į finalą? Panašiai, kaip ir Lietuvoje, kai išgirdo, kad laimėjo atrankas, teigė I. Zasimauskaitė.

Šio pasirodymo metu bučinio nebuvo, nors visų repeticijų metu Marius Ievą pabučiuodavo. „Nepabučiavo?“ – nusijuokė Ieva, patvirtindama, kad emocijų buvo tiek daug, kad sunku prisiminti smulkmenas.

„Ašaros kaupėsi, tai galvojau, kaip sudainuoti“, – pasakojo Ieva. Tik nulipusi nuo scenos ji pirmiausia savo komandos paklausė, ar apskritai sudainavo paskutines eilutes.

„Emocija buvo tokia stipri! Norėjau, kad jis kuo greičiau apkabintų mane ir paslėptų savo glėbyje, nes emocija buvo labai stipri, stipriausia, kokią aš esu turėjusi Lietuvoje, repeticijose, generalinėse repeticijose. Finale bučinys gal ir bus“, – nusijuokė I. Zasimauskaitė.

Iki savo pasirodymo Ieva stengėsi kuo labiau susikaupti, meldėsi ir ieškojo savyje ramybės. Šį kartą jos pasirodymą pačioje arenoje stebėjo ir tėvai, ir krikšto tėtis, ir būrys draugų. Ieva pasakojo, kad tai jos jaudulio nepadidino.

Kartu su Ieva viename viešbutyje gyvenanti belgų atlikėja į finalą nepateko. Ieva neslepia, dėl to jai labai gaila. Jau rytoj dešimtą ryto Ieva turi būti arenoje, kiek vėliau ji turės laisvo laiko, kurį ketina skirti tėvams ir artimiesiems.

Burtų traukimas nulėmė, kad Ieva pasirodys pirmoje pusfinalio pusėje. Pati Ieva to nesureikšmina ir tikina, kad traukdama burtus mintyse prašė Dievo, kad padarytų taip, kaip yra geriausia.

Pirmą kartą „Eurovizijoje“ dalyvaujanti Ieva tikino, kad nė neįsivaizdavo, kiek žmonių dirba prie šio projekto. „Tai tikrai grandiozinis projektas, tai absoliučiai nereali galimybė atlikėjui. Kiekvienam. Ir nesvarbu, kiek yra skeptikų Lietuvoje, kurie sako, kad „Eurovizija“ yra blogai, kad tai kažkoks konkuras, kur bet kas gali laimėti. Tai kažkokia nesąmonė. Toje scenoje pastovėti yra šis tas“, – skeptikams atrėžė Ieva ir palinkėjo pamatyti tikrąjį „Eurovizijos“ veidą visiems skeptikams.

Į finalą patekusi Ieva neslepia, kad „apetitas auga bevalgant“ ir dabar jau ima kirbėti mintis apie kuo aukštesnę vietą, tačiau bus kaip bus. „Mano tikslas pasiektas“, – nusijuokė Ieva, tačiau pritilo ir pasakė, kad jos tikslas – kuo labiau paskleisti savo žinutę. Ar išsipildys vaikystės svajonė? Dar būdama maža Ieva mamai pasakė, kad jei laimės „Euroviziją“, ją laimės Portugalijoje.

Tą patį jai pakartojo ir pasirodymo režisierės Rasos Micachienės dukra Paula, kurią Ieva dažnai vadina savo talismanu. „Paula sakė: „Dievuliukas man sakė, kad tu laimėsi“. Aš nežinau, aš tikiu stebuklais“, – nusijuokė I. Zasimauskaitė, tačiau nenuvertino nė vieno konkurento.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA