Vienu atžvilgiu tarp „Eurovizijos“ pirmojo pusfinalio dalyvių I. Zasimauskaitė jau pirmauja | Kas vyksta Kaune

Vienu atžvilgiu tarp „Eurovizijos“ pirmojo pusfinalio dalyvių I. Zasimauskaitė jau pirmauja

delfi.lt 2018/05/09 13:22
DELFI nuotr.

Vakar Portugalijos sostinėje Lisabonoje nugriaudėjo pirmasis „Eurovizijos“ dainų konkurso pusfinalis, kurio metu į finalą pateko 10 šalių – tarp jų suskambo ir Lietuvos vardas. Socialiniuose tinkluose netyla aistros ir susižavėjimo šūksniai Ievos Zasimauskaitės pasirodymu, kuriuo, regis, ėmė tikėti net skeptikai.

Oficialiame „Eurovizijos“ konkurso puslapyje „Facebook“ tinkle verda internautų diskusijos ir auga vaizdo įrašų peržiūros. Pasirodo, kad lietuvės daina „When We’re Old“ šioje platformoje buvo peržiūrėta daugiausiai kartų, lyginant su kitais pirmojo pusfinalio dalyviais.

Lietuva gali didžiuotis sulaukusi net 320 tūkst. peržiūrų. Tuo tarpu konkurso favorite laikoma ekscentriškoji Izraelio atstovė Netta su daina „Toy“ surinko 117 tūkst. Dar gerokai prieš šou nugalėtojo etiketė buvo klijuojamam čekų atlikėjui Mikolui Josefui ir jo „Lie To Me“ kūriniui – tiesa, jis surinko vos 30 tūkst. peržiūrų.

Tokie skaičiai be abejonės malonūs lietuvių akims. I. Zasimauskaitės jautria balade socialiniuose tinkluose ėmė dalintis ištikimiausi atlikėjos gerbėjai ir net tie, kurie konkurso pradžioje jos sėkme abejojo.

„Tikrai daugiausiai pasidalinimų!“ – pastebėjo Donalda Meiželytė.

„Tobulai! Ieva, tu mūsų šaunuolė!“ – rašė Sandra Žutautienė.

„Ieva turi būti finale. Didelis palaikymas, kas svarbiausia – labai jaučiasi ir iš užsienio. Laikome špygas“, – skelbė Jonas Nainys.

„Šaunuolė! Žiūrim „Euroviziją“ ir palaikome Ievą! Šilčiausi linkėjimai iš Los Andželo!“ – rašė Neringa Šiaudikytė.

„Tu tikrai to verta! Einu miegoti su šypsena!“ – džiaugsmo neslėpė Gerda Žemaitė.

„Aš tai truputį apsiverkiau po dainos, tai, kas tikra, visada bus madoje, ir puiki mergina, be ekstremalumų ir isteriško noro atkreipt į save dėmesį, man buvo gražu ir džiugu, kad mūsų tokia daina… Focus on what matters in life, gero vakaro žiūrint geriausią muzikos TV renginį pasaulyje!“ – jautria žinute dalijosi Beata Nicholson.

[susije_video kurie=””]

Į finalą antradienį taip pat pateko Kipras, Austrija, Estija, Izraelis, Čekija, Albanija, Bulgarija, Suomija ir Airija.

Emocijos po pusfinalio

Burtų traukimas nulėmė, kad Ieva pasirodys pirmoje pusfinalio pusėje. Pati Ieva to nesureikšmina ir tikina, kad traukdama burtus mintyse prašė Dievo, kad padarytų taip, kaip yra geriausia.

Pirmą kartą „Eurovizijoje“ dalyvaujanti Ieva tikino, kad nė neįsivaizdavo, kiek žmonių dirba prie šio projekto. „Tai tikrai grandiozinis projektas, tai absoliučiai nereali galimybė atlikėjui. Kiekvienam. Ir nesvarbu, kiek yra skeptikų Lietuvoje, kurie sako, kad „Eurovizija“ yra blogai, kad tai kažkoks konkuras, kur bet kas gali laimėti. Tai kažkokia nesąmonė. Toje scenoje pastovėti yra šis tas“, – skeptikams atrėžė Ieva ir palinkėjo pamatyti tikrąjį „Eurovizijos“ veidą visiems skeptikams.

Į finalą patekusi Ieva neslepia, kad „apetitas auga bevalgant“ ir dabar jau ima kirbėti mintis apie kuo aukštesnę vietą, tačiau bus kaip bus. „Mano tikslas pasiektas“, – nusijuokė Ieva, tačiau pritilo ir pasakė, kad jos tikslas – kuo labiau paskleisti savo žinutę. Ar išsipildys vaikystės svajonė? Dar būdama maža Ieva mamai pasakė, kad jei laimės „Euroviziją“, ją laimės Portugalijoje.

Tą patį jai pakartojo ir pasirodymo režisierės Rasos Micachienės dukra Paula, kurią Ieva dažnai vadina savo talismanu. „Paula sakė: „Dievuliukas man sakė, kad tu laimėsi“. Aš nežinau, aš tikiu stebuklais“, – nusijuokė I. Zasimauskaitė, tačiau nenuvertino nė vieno konkurento.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA