Kauno kriminalistai sulaikė didelį kiekį narkotikų iš Ispanijos: slėpta gerai užmaskavus (video) | Kas vyksta Kaune

Kauno kriminalistai sulaikė didelį kiekį narkotikų iš Ispanijos: slėpta gerai užmaskavus (video)

Lietuvos policija nuotr.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai išaiškino organizuotą asmenų grupę, vykdžiusią narkotinių medžiagų platinimą Kauno mieste bei Kauno rajone.

Kauno kriminalistai nustatė ne tik asmenis, kurie užsiima narkotinių medžiagų platinimu, bet ir vyrą, organizavusį narkotinių medžiagų tiekimą iš Ispanijos į Lietuvą.

Šeštadienį, gegužės 5 d., Kaune, Islandijos pl., kriminalistai sustabdė mikroautobusą, kuriame buvo iš Ispanijos gabenamos prekės – maisto produktai, skalbimo priemonės. Tuno skardinėse, skalbimo milteliuose ir kitų prekių pakuotėse pareigūnai rado itin gerai paslėptas ir užmaskuotas narkotines medžiagas – apie 2,5 kg kanapių ir jų dalių, kitaip dar vadinamos marihuanos.

Sulaikyti du vyrai: Ispanijoje gyvenantis neteistas vyras, gimęs 1973 m., ir Kauno rajono gyventojas, gimęs 1968 m.

Šis krovinys nelegalioje narkotinių medžiagų pardavimo rinkoje vertinamas apie 30 000 eurų suma. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kontrabandos ir neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis.

Tyrimą atlieka Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai, tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

Vyrams pareikšti įtarimai pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 25 str. 3 d., 260 str. 3 d. ir 199 str. 3 d. Sulaikytiems asmenims skirtos griežčiausios kardomosios priemonės – suėmimai. Už šias nusikalstamas veikas gresia laisvės atėmimas iki 15 metų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA