Kauniečio apsilankymas Botanikos sode: dar kartą neitų net už dyką | Kas vyksta Kaune

Kauniečio apsilankymas Botanikos sode: dar kartą neitų net už dyką

Skaitytojo nuotr.

„Kas vyksta Kaune“ skaitytojas Ričardas Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) Botanikos sode vakar gavo pasigėrėti ne tik triumfuojančia gamta. Vyrą pasitiko žaliuosiuose plotuose pasklidusios atliekos, sugadinusios visą pasivaikščiojimą.

[galerija kiek=”4″]

„Sumokėjau 3 eurus, kad pažiūrėčiau į šiukšles“, – kandžiai apie vizitą atsiliepė Ričardas. Viskas, ką matė, jo teigimu, buvo pernykščiai lapai, nudžiuvę krūmai, pelkėjančios kūdros ir sutryptos tulpės.

„Pats studijuoju miškininkystę Aleksandro Stulginskio universitete ir galiu pasakyti, kad dar kartą net už dyką neičiau. Ne botanikos sodas, net ne parkas, o gėda. Ąžuolynas ar bet kuris kitas miškas žymiai tvarkingesnis“, – tvirtino skaitytojas.

Botanikos sodo vyriausiasis ūkio inžinierius Rimantas Martusevičius „Kas vyksta Kaune“ sakė, kad parko teritorijoje atliekos renkamos, šiukšliadėžės tuštinamos pastoviai, kiekvieną dieną.

„Taip pat ir savaitgaliais. Šiam darbui sodas samdo vieną žmogų, o kitus aplinkos tvarkymo darbus – šienavimą ir pan. – atlieka visa brigada“, – teigė R. Martusevičius.

Visgi pašnekovas negalėjo pasakyti, ar vakar atliekos buvo sutvarkytos (nuotraukos darytos apie 15 val. – „Kas vyksta Kaune“), kadangi dalyvavo laidotuvėse ir netikrino. Tačiau, anot jo, šiukšlės turėtų būti surinktos – „kitaip ten visai tragedija būtų“.

R. Martusevičius pažymėjo, kad daug netvarkos parke pridaro varnos, kurios įsigudrina į visas puses ištąsyti šiukšles. Dėl to planuojama šiukšliadėžes iš viso pakeisti – įrengti uždaras, kad paukščiai negalėtų įlįsti.

„Manau, vietoj paprastų jos turėtų atsirasti šį sezoną. Dalis šiukšliadėžių parke jau yra uždaros, tačiau suoliukų nemažai ir dėžių dar trūksta“, – kalbėjo Botanikos sodo vyr. ūkio inžinierius.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA