Aukštųjų Šančių gyventojai pasipiktinę „Būsto valda“: „Tai – vagystė iš kišenės“ | Kas vyksta Kaune

Aukštųjų Šančių gyventojai pasipiktinę „Būsto valda“: „Tai – vagystė iš kišenės“

Aukštųjų Šančių gyventojai sako besijaučiantys apvogti. Esą dėl bendrovės „Būsto valda“ paskirtų atlikti remonto darbų daugiabučio namo laiptinėje, gyventojų piniginės patuštėjo daugiau nei planuota. Atstovai klaidą pripažino, tačiau grynųjų pinigų gyventojams grąžinti neketina, pasiūlė kitą išeitį.

[galerija kiek=”8″]

Pasak gyventojų, Prancūzų gatvėje esančio 62 numeriu pažymėto daugiabučio namo pirmojoje laiptinėje kovo viduryje buvo atliekami remonto darbai: nudažytos sienos, lubos, laiptų turėklai ir radiatorius.

„Mes, gyventojai, pasirašėme balsavimo raštu biuletenį, kad būtų atliekamas laiptinės remontas. Numatyti atlikti darbai buvo įvertinti 1450 eurų. Tikėjomės gavę apmokėjimo sąskaitą išvysti minėto dydžio sumą, bet likome šokiruoti – kaina išaugo iki 1863, 4 euro“, – pasakoja jie.

Esą tada, kai tenykščiai „Būsto valdos“ atstovės Astos Mažuknienės paprašė paaiškinti, kas nutiko, ši teigė, kad pastaroji suma išaugo dėl pridėtinės vertės mokesčio (PVM), kuris balsavimo raštu biuletenyje esą nebuvo nurodytas iš anksto, nes įsivėlė klaida.

„Nepaisant to, pareikalavome grąžinti permoką – 413 eurų. Tačiau mums buvo pasakyta, kad grynaisiais pinigais to padaryti neįmanoma. Pasiūlyta mokėti mažiau, kai ateityje bus atliekami kiti reikalingi darbai, kol permokos, atsiradusios dėl įsivėlusios klaidos, neliks. „Būsto valdos“ siūlomi atlikti darbai mums nereikalingi, norime atgauti savo pinigus“, – atvirauja šančiškiai.

Pasak jų, numatyta moralinė kompensacija atliekant kitus reikalingus darbus už 304 eurus, yra visai ne kompensacija, o priešingai – vagystė iš pensininkų kišenės. „Būsto valdos“ atstovai pasiūlė mums įdėti trūkstamą langelį rūsyje už 120 eurų, bet, kaip vėliau sužinojome, renkantis kitus tiekėjus, toks pat langelis kainuotų kone perpus pigiau. Vadinasi, „Būsto valda“ nori gauti dvigubai tiek. Todėl atsisakome jų siūlomos kompensacijos ir norime atgauti savo pinigus. Tegul grąžina „iš savo kišenės“. Už klaidas reikia sumokėti“, – piktinasi gyventojai.

Esą atvejų, kai įsivėlus klaidai gaunamos didesnės sąskaitų už paslaugas sumos nei turėtų būti, pasitaiko ne pirmą kartą. Artimiausiu metu Prancūzų gatvėje stūksančio penkiaaukščio gyventojai teigia susirinksiantys į „Būsto valdos“ organizuojamą susirinikimą, kur svarstys galimybę bendrovės paslaugų atsisakyti visiškai, pasirinkdami patrauklesnę alternatyvą.

Portalo „Kas vyksta Kaune“ žurnalistai kalbėjosi su „Būsto valdai“ atstovaujančia Pastatų administravimo vadybininke, atsakinga už Aukštuosius Šančius, Asta Mažukniene. Paprašyta paaiškinti susiklosčiusią situaciją, ji sakė:

„Iš rangovų gavau pasiūlymus, kuriuose buvo nurodyta suma be PVM, todėl įrašėme pastarąsias kainas ir į apklausos raštu  biuletenius. Įvyko rašytinė klaida – aš nenurodžiau, kad suma – be pridėtinės vertės mokesčio. Tačiau, atsižvelgiant į tai, kad Prancūzų gatvėje esančio namo gyventojai jaučia nuoskaudą, ateityje, kai bus vykdomi darbai, dalį jų – už 304 eurus padarysime nemokamai. Kad jie pasijustų ramiau, aš parašiau raštelį apie minėtą pažadą ir įsegiau į daugiabučio bylą, kad informacija nepradingtų“, – kalbėjo pašnekovė.

Jos teigimu, namas yra pakankamai senas – darbų jame – begalė. Tad esą tikrai nenutiks taip, kad tolimesni darbai nevyks. „Blogi vamzdynai – gali bet kada trūkti ir užlieti butus, stogo būklė virš pirmosios laiptinės taip pat prasta. „Būsto valdos“ vadovas siūlė ir sutvarkyti elektrą laiptinės rūsyje ar įdiegti šviestuvus. Tačiau kol kas tenykščiai paslaugų atsisakė. Surengsime susirinkimą ir planuosime, ką galima padaryti,  – kol kas avarinių darbų nėra“, – sakė A. Mažuknienė.

Daugiabučio gyventojai, paklausti, kaip elgsis toliau, prasitarė, jog ketina kreiptis į aukštesnes instancijas, kad atgautų grynuosius pinigus. Toks pareiškimas nustebino Arūną Armonavičių, bendrovės „Būsto valda“ administravimo skyriaus vadovą. „Mes su gyventojais jau buvome susitarę, jie sutiko su pasiūlymu, kad moralinė kompensacija būtų padengta atliekant kitus reikiamus darbus. Todėl labai keista, jog jie užvėrę mano kabineto duris sako, kad jiems vis dėlto netinka. Tai taip pat nesąžininga – susitarti, paspausti vienas kitam rankas ir elgtis priešingai“, – kalbėjo jis.

 

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA