Kaune vykusiame Lietuvos kerlingo čempionate kovota dėl šalies čempionų vardo | Kas vyksta Kaune

Kaune vykusiame Lietuvos kerlingo čempionate kovota dėl šalies čempionų vardo

Organizatorių nuotr.

Kauno ledo arenoje baigėsi gausiausios Lietuvos kerlingo pirmenybės istorijoje. Čempionate dalyvavo po 4 vyrų ir moterų komandas, neįgalieji, vaikai ir jaunimo grupės atstovai.

Dalyviai kovojo dėl garbės vadintis Lietuvos čempionais ir galimybės atstovauti šaliai Europos ir Pasaulio pirmenybėse.

Tai pirmasis Lietuvos čempionatas, kuris buvo surengtas būtent mūsų šalyje. Iki tol geriausia Lietuvos komanda paaiškėdavo Latvijoje, Rygos kerlingo arenoje.

Bet sulaukus teigiamo Kauno miesto valdžios požiūrio, draugiško ledo arenos personalo priėmimo ir sporto šakos pupuliarinimo tikslais – nuspresta čempionatą rengti namuose.

Suaugusiems netrūko nei emocijų, nei noro

Vyrų grupėje virė itin atkakli ir bekompromisė kova, užtikrintai grupės etape žaidusius Tado Vyskupaičio „T-Rink“ atstovus finale pranoko Konstatin Rykov vedami „Forsarus boys“ kerlingistai. Kurie ir tapo Lietuvos čempionais.

Kovoje dėl trečios vietos triumfavo Arūno Skrolio komanda „De-Arch“, broznos medalius iškovoję palauždami Pauliaus Rymeikio „MC Hammer“.

Moterų grupės finale triumfavo Virginijos Paulauskaitės vedama „Skipas“ komanda, lemiamoje kovoje įveikusi Astos Vaičekonytės „Icy Heads“ merginas.

Šios ekipos viso čempionato metu demonstravo geriausią formą, todėl emocijų netrūko ir finale. Vis dėlto, pranašumą įrodžiusios „Skipas“ merginos pasidabino aukso medaliais.

Kovoje dėl trečios vietos – Rūtos Blažienės komandos triumfas. Pastarosios mažajame finale pranoko viso čempionato metu savo žaidimo neradusias Gaivos Valatkienės „Slydis“ merginas.

Vaikai gavo pirmą krikštą

Vaikų grupėje komandos sužaidė po dvi rungtynes, pirmasias dvi vietas užėmė „Forsarus“ ekipos. Ne taip gerai sekėsi Ūlos Vyskupaitytės ir Mykolo Skrolio jaunimui, taip ir nepatyrusiems pergalės džiaugsmo.

Savo čempionus jau seniau išsiaiškino neįgalieji, kur varžėsi vos dvi komandos, tarpusavyje sužaidusios tris rungtynes. Visus mačus laimėjo ir Lietuvos čempionais tapo Andriaus Daškevič „Forsarus – KMND“. Antri liko Lino Joniškio „Arenos“ kerlingistai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA