Tęsiamas serialo filmavimas: iš Kauno gatvių keliasi toliau nuo miestų | Kas vyksta Kaune

Tęsiamas serialo filmavimas: iš Kauno gatvių keliasi toliau nuo miestų

R. Tenio nuotr.

Kėdainių rajono savivaldybės meras Saulius Grinkevičius susitiko su kino agentūros „Kaunas Film Office“ atstovais – Dariumi Baltušiu, Aurelijumi Silkiniu ir Goda Gajauskaite. Susitikimo metu buvo svarbu aptarti detales dėl mini serialo „Černobylis“ filmavimo, kurio darbai prasidės gegužės 17 d., ir Kėdainiuose.

Susitikime taip pat dalyvavo savivaldybės administracijos Švietimo ir kultūros skyriaus vedėjo pavaduotojas Kęstutis Stadalnykas.

Praėjusį mėnesį mini serialo filmavimai vyko ir Kaune. Apie juos daugiau informacijos galite rasti čia.

Penkių dalių serialas „Černobylis“ žiūrovams primins daugiau nei prieš tris dešimtmečius visą pasaulį sukrėtusią Černobylio atominės elektrinės nelaimę. Tikrais įvykiais paremta drama ne tik atgaivins jau žinomus faktus, bet ir papasakos sukrečiančias paprastų, šios tragedijos tiesiogiai paliestų žmonių istorijas. Eiliniai elektrinės darbuotojai, lemtingą naktį budėję gaisrininkai bei medikai, savanoriauti priversti kariai ir kalnakasiai – tai tikrieji šios istorijos didvyriai.

Jautrią „Černobylio“ istoriją ekrane prodiusuoti ėmėsi du pasaulinio lygio transliuotojai – kompanija „HBO“, galinti pasigirti tokiais sėkmę ir apdovanojimus pelniusiais serialais, kaip „Game of Thrones“ („Sostų karai“), „Sopranai: mafijos kronika“ („The Sopranos“), „Seksas ir miestas“ („Sex and the City“), „Nekaltas melas” („Big Little Lies“) bei „Tikras detektyvas” („True Detective”) ir kompanija „SKY ATLANTIC“, jau ne vienerius metus į savo projektus pritraukianti talentingiausius pasaulio aktorius, scenaristus bei režisierius. Pasitelkę Lietuvos kino gamybos kompaniją UAB „Baltijos filmų paslaugos“, intensyvius filmavimo darbus mūsų šalyje jie planuoja pradėti šių metų pavasarį. Lietuvių įmonės gebėjimas kokybiškai ir ekonomiškai statyti filmus nepaprastai tinka šiam ambicingam ir jautriam projektui.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA