„Kauno augančio verslo apdovanojimai“: kviečia įvertinti metų geriausius | Kas vyksta Kaune

„Kauno augančio verslo apdovanojimai“: kviečia įvertinti metų geriausius

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Suburti Kauno miesto verslo bendruomenę, įvertinti, pastebėti ir tuo pačiu padėkoti esamiems ir naujiems, besikuriantiems Kaune verslams – tokių idėjų vedini VšĮ „Kaunas IN“, kartu su renginio iniciatoriumi ir globėju Kauno miesto savivaldybės administracija, rengia „Kauno augančio verslo apdovanojimus“ (K.A.V.A. 2018) ir kviečia skirtingų sričių Kauno verslo atstovus teikti paraiškas, pretenduojant net į devynias nominacijas.

Modernėjantis, augantis ir tikrą renesansą patiriantis Kaunas turi kuo didžiuotis: sparčiai kuriasi paslaugų ir gamybos įmonės, įgyvendinami nauji infrastruktūriniai projektai, statomi modernūs verslo centrai, kurie sudaro palankias sąlygas plėstis vietiniam verslui ir pritraukia pasaulyje puikiai žinomas įmones.

Garsina Kauno vardą pasaulyje

Praėjusiais metais net keliolika stambių užsienio investuotojų paskelbė apie plėtros planus mieste, ketinama sukurti per 700 naujų darbo vietų. Puikius rezultatus rodo ir vietinis verslas: kasmet vis daugiau Kaune sukurtų produktų pasiekia užsienio rinkas ir pelno tarptautinį pripažinimą. Pamirštas nelieka ir jaunas verslas, daug dėmesio skiriama startuoliams, sėkmingai vystomos inovatyvaus verslo idėjos.

„Kviečiu Kauno įmones ir kauniečius jungtis prie K.A.V.A. 2018 apdovanojimų. Tegul ši iniciatyva siunčia miestiečiams ir visai Lietuvai žinutę apie šiandieninį Kauną – atvirą galimybėms ir draugišką verslui miestą. Tai proga padėkoti, apjungti ir suvienyti verslus, kurie ne tik kuria darbo vietas, moka mokesčius, vykdo socialiai atsakingas iniciatyvas, bet ir garsina Kauno miesto vardą pasaulyje“, – sakė Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis.

K.A.V.A 2018 apdovanojimų nominacijas kūrė ir jų nugalėtojus išrinks renginio partneriai – savo sričių ekspertai ir profesionalai: generaliniai partneriai – „VšĮ „Kauno mokslo ir technologijų parkas“ bei Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmai, partneriai – VšĮ „Investuok Lietuvoje“, VšĮ „Versli Lietuva“, „KTU Startup space“, asociacija „Lietuvos startuoliai“, Lietuvos atsakingo verslo asociacija (LAVA).

Nuo startuolių iki stambių kompanijų

Kauno verslo įmonės bus apdovanotos net devyniose nominacijose, kurių kiekviena sukurta bendradarbiaujant su K.A.V.A. 2018 apdovanojimų partneriais.

Generalinis partneris „Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmai“ pristato nominaciją „Sukurta Kauno mieste“, skirtą sėkmingiausiam Kauno verslo produktui ar paslaugai.

Generalinio partnerio „Kauno mokslo ir technologijų parkas“ pristatomoje nominacijoje „Inovacija 2018“ varžysis sėkmingiausiai inovacijų plėtrą vykdęs ir skatinęs verslas, ne tik siekiantis proveržio savo veikloje, bet ir naudos aplinkai.

Už Kauno ir Kauno verslo pristatymą užsienio rinkose daugiausiai eksportuojantis, sparčiausiai eksporto apimtis plečiantis verslas bus apdovanotas nominacijoje „Plėtra užsienyje“, o sparčiausiai Kaune veiklą plėtojančioms organizacijoms skirta nominacija „Plėtra Kaune“ – šias nominacijas pristato apdovanojimų K.A.V.A. partneris VšĮ „Versli Lietuva“.

„KTU Startup space“ ir asociacija „Lietuvos startuoliai“ pristato sėkmingiausiam startuoliui skirtą nominaciją „Kauno startuolis“, kurioje bus įvertinti unikaliausią idėją, sklandžią plėtrą ir potencialą veikti tarptautiniu mastu pademonstravę startuoliški verslai.

Nominaciją „Atsakingas verslas“ pristato apdovanojimų partneris „Lietuvos atsakingo verslo asociacija (LAVA)“ – ji skirta ekonominę, socialinę ir aplinkosauginę atsakomybę prisiimančiam verslui, prisidedančiam prie Kauno miesto ir gyventojų gerovės.

„Investuok Lietuvoje“ pristato dvi nominacijas – „Užsienio investuotojas: paslaugos“ ir „Užsienio investuotojas: gamyba“, skirtas užsienio investuotojams, planuojantiems veržliausią plėtrą ir kuriantiems naudą Kauno miestui.

Nugalėtojus rinks ir kauniečiai

Išskirtinės nominacijos „Kaunas didžiuojasi“ nugalėtoją išrinks patys kauniečiai: viešo internetinio balsavimo metu bus išrinkta, miestiečių nuomone, ta įmonė, kurios iniciatyva ir indėlis į Kauno miesto gyvenimą per pastaruosius metus buvo didžiausias ir labiausiai matomas.

Nugalėtojai bus paskelbti birželio 12 d. „Santakos“ slėnyje, iškilmingo apdovanojimų renginio metu. Apdovanojimai organizuojami ir finansuojami Kauno miesto savivaldybės, pagal 2018 m. programą „Iniciatyvos Kaunui“.

Įmonės, norinčios kandidatuoti į paskelbtas nominacijas, turi užpildyti dalyvio paraišką tinklalapyje www.kaunasin.lt/kava2018. Paraiškas pildyti ir nominantus siūlyti gali ir kiti asmenys ar organizacijos. Užpildytos paraiškos turi būti pateiktos iki 2018 m. birželio 1 d.

Daugiau informacijos apie K.A.V.A. 2018 apdovanojimus: el. paštu kava@kaunasin.lt ir internete.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA