Sumušė lankomumo rekordus: Kaune ledo ritulio čempionatą stebėjo per 46 tūkst. žiūrovų | Kas vyksta Kaune

Sumušė lankomumo rekordus: Kaune ledo ritulio čempionatą stebėjo per 46 tūkst. žiūrovų

hockey.lt 2018/05/04 11:58
Hockey.lt nuotr.

Praėjusį savaitgalį pasibaigusiame pasaulio ledo ritulio čempionato IB diviziono čempionate lietuviai dar kartą pademonstravo, jog myli ledo ritulį. Dešimtis tūkstančių žiūrovų Kauno „Žalgirio“ arenoje sutraukęs renginys tapo vienu lankomiausiu šių metų sporto renginiu Lietuvoje.

„Mūsų svajonių komanda“ praminta Lietuvos ledo ritulio rinktinė iškovojo aukso apdovanojimus divizione ir pakilo į IA divizioną. Surinkusi kone geriausias visų laikų pajėgas, rinktinė paliko neišdildomą įspūdį čempionatą stebėjusiems aistruoliams.

Be rekordų ir naujų pasiekimų, čempionato metu įvyko begalės įdomių istorijų, atsitikimų ir smagių pokštų.

Hockey.lt rimtai ir su šypsena apibendrino čempionatą ir pateikė keletą įdomesnių faktų iš čempionato užkulisių.

46.000. Pagal oficialią statistiką, čempionato kovas per visas dienas ir visas rungtynes stebėjo 46.040 žiūrovų – tai naujas ledo ritulio rekordas, kurio gali pavydėti ne viena sporto šaka. Toks rezultatas išties įspūdingas žinant tai, kad šį sezoną vyrų ledo ritulio čempionatuose įskaitant ir Olimpines žaidynes vieneriose rungtynėse daugiausiai žiūrovų buvo būtent Kauno „Žalgirio“ arenoje. Paskutinėje dvikovoje su Estija užfiksuoti 10.170 žiūrovų ir tai yra šio sezono geriausias pasaulio rezultatas nacionalinių rinktinių lygyje. Žinoma, jis turėtų kristi per šiandien prasidėjusį pasaulio čempionato elito diviziono turnyrą Danijoje, tačiau kol kas lietuviai yra aistringiausi nacionalinės rinktinės sirgaliai pasaulyje.
Rekordą pagerino ir žurnalistai. Iš viso čempionate akreditavosi 86 spaudos atstovai: 65 lietuviai ir 21 užsienietis.

70. Čempionate darbavosi virš 70-ies savanorių, pagalbininkų, darbuotojų, kuriems dirigavo pasaulio čempionato organizacinio komiteto vadovas, asociacijos „Hockey Lietuva“ tarybos narys Remigijus Valickas. Savanorių gretose buvo galima matyti žmonių iš viso pasaulio. Ledo vartus prižiūrėjo 15-metis lietuvis iš Čikagos, kurio tėtis čempionate vežiojo garbingus svečius. Transporto klausimus padėjo rikiuoti ir kitus klausimus sprendė Anglijoje gyvenantis lietuvis, kuris čempionatui ėmė atostogas ir dirbo ledo ritulio labui.

Pasitikėjimas. Į čempionatą atvykę tarptautinės ledo ritulio federacijos (IIHF) vadovai užėję į organizacinio komiteto kambarį iškart apsidžiaugė, mat pamatė beveik visus tuos pačius veidus, kurie dirbo ir sėkmingo čempionato 2014-aisiais Vilniuje metu. Viso čempionato metu didesnių nesklandumų nekilo, o lietuviai profesionaliai sprendė visus iškilusius klausimus. Dar nesibaigus čempionatui, IIHF atstovai jau ėmė siūlyti šeimininkams organizuoti ir kitų metų IA diviziono kovas Lietuvoje.

Lyderiai. Darius Kasparaitis prišnekino Dainių Zubrų kartu apsivilkti rinktinės aprangas, o abu ledo ritulio „profesoriai“ buvo tikri lyderiai ir rūbinėje, ir aikštėje, ir kasdieniame gyvenime. Abu nevengė vienas kito pašiepti, konkuravo, kas bus atsakingas už muziką rūbinėje – prieš rungtynes ar treniruotes rūbinėje nuolat skamba užvedanti muzika. Tačiau kai kalba pasisukdavo apie taktinius niuansus, tiek Darius, tiek Dainius negailėjo patarimų iš milžiniškos savo patirties bagažo.

Zubrus. Nematomas darbas virė ne tik ant ledo ir šalia jo, bet ir redakcijose bei studijose. Daugiausiai dėmesio teko D.Zubrui ir jo šeimai. Komandos lyderiui teko duoti begalę interviu, pasirašyti tūkstančius kartų, o su visa šeima D.Zubrus netrukus turėtų pasirodyti ir ant vieno skaitomiausių Lietuvos žurnalų viršelių.

Kasparaitis. Dariui buvo suteikta „Škoda“ markės mašina, lygiai tokia pačia naudojosi ir čempionato organizatoriai, vežioję IIHF delegatus, teisėjus iš viešbučio į areną ir atgal. Po lietuvių rungtynių su Rumunija prie viešbutin važiuoti susiruošusio D.Kasparaičio „Škodos“ priėjo du rumunai ir paprašė vairuotojo, kad šis juos nuvežtų į viešbutį. D.Kasparaitis nepasididžiavo, apsimetė dirbąs vairuotoju ir ėmėsi pareigų. Bevažiuojant rumunai pažino, kas juos veža ir sutriko, o atvažiavę į viešbutį ėmė atsiprašinėti. Linksmo būdo Darius numojo ranka ir viską nuleido juokais.

Kasparaitis 2. Darius prieš rungtynes su Ukraina pusryčiavo pirmas ir dar prieš devynias jau buvo rūbinėje, kur linksmai ragino komandos draugus ruoštis kovai su rimtais varžovais. Vienas mynės dviratį, 11-uoju numeriu pažymėtais marškinėliais žaidęs gynėjas šio skaičiaus nevengė ir apšilimo metu. Kartą komandos forume pasirodė Dariaus nuotrauka, kurioje užfiksuota, kad dviratis mintas 11 minučių, 11 sekundžių ir 11 šimtųjų.

Suvenyrai. Vieni brangiausių suvenyrų, originalūs Kasparaičio ir Zubraus žaidybiniai marškinėliai buvo iššluoti per pirmąsias čempionato dienas, o klausimų apie jų pasirodymą prekyboje sulaukta iš viso pasaulio aistruolių. Ateityje tikimasi papildyti itin populiariais tapusių Gedimino stulpais pažymėtų geltonų ir Vyčiu papuoštų raudonų marškinėlių atsargas.

Varžovai. Šalia Kazachijos, Slovėnijos ir Vengrijos kitais metais besirikiuosianti Lietuva dar įdėmiau stebės artėjantį pasaulio čempionatą Danijoje, kur paaiškės kitų metų varžovai. Vieną kaimynę, Estiją, Kaune įveikusi Lietuva kitais metais gali susidurti su kur kas rimtesniais varžovais, mat yra tikimybė, jog tektų išbandyti ir kitų dviejų kaimynių, Latvijos ir Baltarusijos jėgą. Beje, šiais metais elito divizioną HD kokybe transliuos „LRT kultūra” kanalas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA