Kas vyksta Kaune gegužės 4-6 dienomis? (Renginių kalendorius) | Kas vyksta Kaune

Kas vyksta Kaune gegužės 4-6 dienomis? (Renginių kalendorius)

A. Aleksandravičiaus nuotr.

Ir štai taip visai lengvai jau žengiame į penktąjį mėnesį. Ir nors gegužė vis dar pavasario mėnuo, galime džiaugtis tikrai vasariškais orais – nors savaitgalis ir bus keliais laipsniais vėsesnis, tačiau saulės ir šilumos tikrai netruks. Detalią orų prognozę galite rasti čia. O šilumos netruks ir širdyse – Lietuvoje bus švenčiama motinos diena. Padovanokite savo mamoms gėlių ir kartu praleiskite savaitgalį – veiklų mažiems ir dideliems Kaune šį savaitgalį tikrai netruks.

Mugė „Pakalnutės žiedas“

Pirmąjį gegužės savaitgalį VDU Botanikos sode vyks tradicinė mugė „Pakalnutės žiedas 2018“, skirta įvairiems sodinukams, vaiskrūmiams, dekoratyviems augalams, tautodailės dirbiniams, ekologiškiems, Lietuvos ūkininkų išaugintiems ir pagamintiems maisto produktams. Tai vienintelė galimybė šį pavasarį įsigyti įvairius sodinukus pigiau. Apsilankymas nemokamas.

Kaunas Cantat 2018

Prasidėjęs jau ketvirtadienį, savaitgalį chorinės muzikos festivalis „Kaunas Contat“ kauniečiams ir miesto svečiams padovanos dar puokštę muzikos pripildytų renginių. Jau aštuntąjį kartą organizuojamo tarptautinio chorų festivalio metu netruks skambių kūrynių ir stebinančių pasirodymų. Visi festivalio renginiai nemokami.

ChangeMakers`ON hekatonas

Laukimas baigėsi – po praėjusių metų sėkmės, į Kauną sugrįžta socialinių iniciatyvų hekatonas. „ChangeMakers‘ON“ kviečia visus inovatorius, pokyčių kūrėjus, išradėjus ir žmones, kurių ambicija yra prisidėti prie geresnio pasaulio kūrimo – hekatonas vyks gegužės 4-6 dienomis. Organizatoriai jau išrinko geriausias iniciatyvas – belieka jas išpildyti. Sekite naujienas portale „Kas vyksta Kaune“.

Orientacinės varžybos automobiliu „Šturmas“

Laikas lekia greitai – atrodo, dar tik prasidėjo, o penktadienio vakarą gatves pripildys jau trečiojo automobilių orientacinių varžybų „Šturmas“ etapo dalyviai. Penktadienio vakarą prie IX-ojo forto organizatoriai laukia visų komandų, turinčių automobilius, išmasiuosius telefonus ir ne ką išmanesnius komandos narius. Dalyvavimas mokamas. Daugiau apie „Šturmą“ galite rasti čia.

Šeimos savaitgalis su augintiniu

LSMU Veterinarijos Akademijos Studentų Asociacija jau ketvirtus metus iš eilės organizuoja tradicija tapusį renginį – „Šeimos savaitgalis su augintiniais“. Šių metų gegužės 5-ąją dieną Kauno Santakos parke ir vėl galėsite pamatyti bei susipažinti su įvairiais gyvūnais, lauks smagios pramogos, galvoti priverčiančios užduotys, kurių metu bus įteiktos dovanos šeimininkams bei jų mylimiems augintiniams. Renginys nemokamas.

Sportinių šokių varžybos „Gintarinė pora“

Tarptautinės sportinių šokių varžybos „Gintarinė pora“ – prestižinis renginys, garsinantis Kauną ir Lietuvą visame pasaulyje. Varžybų iniciatoriai – nusipelnę Lietuvos sportinių šokių treneriai ir teisėjai, Kauno miesto garbės piliečiai Jūratė ir Česlovas Norvaišos. Kiekvienais metais varžybose dalyvauja geriausios mūsų šalies ir užsienio sportinių šokių šokėjų poros, teisėjauti atvyksta tarptautinės klasės teisėjai iš ne mažiau kaip trylikos šalių, pateikiama įspūdinga koncertinė programa. Renginio transliacijas bus galima stebėti ir portalo „Kas vyksta Kaune“ Facebook paskyroje. Renginys mokamas.

Ekskursijų savaitgalis „Pasišančinėkim“

Atšilus orams, dauguma norime pabėgti iš miesto. Tačiau iniciatyvūs Šančių rajono gyventojai mano kitaip – saulėtos dienos yra skirtos savo miesto pažinimui. Būtentdėl šios priežasties sugrįžta dviejų dienų renginys, pilnas ekskursijų po Aukštuosius ir Žemuosius Šančius. Ir orientacinės, ir pažintinės, vedamos tiek profesionalių gidų, tiek vaikų – ekskursijų įvairovė ir konceptai nustebins ir Šančius pažįstančius kauniečius. Ekskursijos nemokamos.

„Taikusis VII-asis fortas“

„Pož(i)eminiai skaitymai“ – unikalus literatūrinis renginys, startavęs 2010-aisiais ir kaskart pasibaigus žiemai nukeliantis dalyvius į vis kitas požemines erdves. Šįmet skaitymai iš sostinės pagaliau persikelia į Kauną. Renginyje dalyvaus ir pripažinti, literatūros lauke įsitvirtinę poetai, ir jaunieji, savo stiliaus ir vietos šiuolaikinės lietuvių literatūros kontekste ieškantys rašytojai, skaitytojams jau žinomi iš pirmųjų knygų ar publikacijų kultūrinėje spaudoje. Renginys nemokamas.

Visų renginių aprašyti neįmanoma – sąrašas būtų toks ilgas, kad ir skaityti pabostų, ir galva įsiskaustų, nes visur tiesiog fiziškai nepavyktų suspėti. Tačiau jeigu neradote renginio, kuris jums būtų labiausiai prie širdies – nepasiduokite. Galime garantuoti, jog kažką sau tinkančio tikrai rasite renginių kalendoriuje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA