Prašo kauniečių pagalbos: autobusas Kaune kliudė pagrindinę tarptautinės konferencijos pranešėją | Kas vyksta Kaune

Prašo kauniečių pagalbos: autobusas Kaune kliudė pagrindinę tarptautinės konferencijos pranešėją

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Ketvirtadienio vakarą skausmingas incidentas nutiko Vytauto prospekte – kirsdama gatvę pėsčiųjų perėjoje kliudyta „ChangeMakers’ON“ dalyvė Ermalinda Lynch iš Jungtinės Karalystės. Konferencijos organizatoriai iki šiol nežino, ar ji galės skaityti šiandien suplanuotą pranešimą ir ieško mačiusių nelaimę.

Renginio iniciatorė Simona Šimulytė „Kas vyksta Kaune“ sakė, kad keleivinės transporto priemonės partrenkta moteris krito ant žemės – autobuso vairuotojas, iškišęs galvą pro langą, pradėjo ant jos rėkti, dėl to, ištikta šoko, ji atsikėlė ir nubėgo, o vairuotojas nuvažiavo.

„Deja, dėl stresinės situacijos Ermalinda neįsidėmėjo nei autobuso maršruto, nei valstybinio numerio“, – sakė S. Šimulytė. Konferencijos komunikacijos koordinatorė Ugnė Papievytė patikslino, kad nelaimė įvyko vakar, apie 19 val., Vytauto prospekto pėsčiųjų perėjoje ties viešbučiu „Sports Hostel“.

O šiandien ryte viešnia skundėsi prasta savijauta. Atsiuntė organizatoriams nuotraukas, kuriose – mėlynės ant rankų, sakė taip pat patyrusi nubrozdinimus, susitrenkusi galvą.

E. Lynch patirti sužalojimai / Asmeninio archyvo nuotr.

„Tarė eisianti užkąsti su drauge, pažiūrėsianti, ar pasijus geriau ir duos žinoti, ar reikia medikų pagalbos. Dabar jau gerą pusvalandį su ja niekaip nepavyksta susisiekti“, – sunerimusi kalbėjo S. Šimulytė.

Situacija, anot jos, labai nemaloni – žmogus atvyko sudalyvauti konferencijoje už savo pinigus, nes stipriai palaiko renginio idėją, o miestas pasitinka svečią rėksmais ir sutrenkimais.

„Ieškome mačiusių šį incidentą, įsidėmėjusių, koks autobusas kabino žmogų – norime surasti nelaimėje dalyvavusį vairuotoją ir rašyti pareiškimą, išsiaiškinti, kaip viskas įvyko“, – sulaukti akylų kauniečių pagalbos tikisi S. Šimulytė.

Pranešimą E. Lynch turi skaityti šiandien, 17 val. „Čia ne pagrindinė problema, esame įpratę prie stresinių situacijų, išsiversime, tačiau nerimą kelia žmogaus iš svečios šalies sveikata ir nelaimės kaltininko nustatymas“, – pridūrė „ChangeMakers’ON“ organizatorė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA