Šaiposi studentai: universitetas „skatina“ dirbti pagal kvalifikaciją | Kas vyksta Kaune

Šaiposi studentai: universitetas „skatina“ dirbti pagal kvalifikaciją

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Ketvirtadienio popietę portalo „Kas vyksta Kaune“ redakciją pasiekė studentės laiškas. Mergina teigia, jog ją prajuokino universitete rastas skelbimas. „Aš suprantu, jog sezoninis darbas yra gera praktika, bet tokie skelbimai universitetuose atrodo juokingai“.

Darbo skelbimą mergina pastebėjo Gedimino g. 44 įsikūrusiame Vytauto Didžiojo universiteto fakultete. Antrame aukšte, prie skelbimų apie renginius ir veiklas studentams, kabo ir šis darbo skelbimas. Kreipiamasi į studentus ir absolventus – jiems siūlomas darbas vasaros sezonu sandėliuose, ūkiuose.

„Asmeniškai aš čia įžvelgiu komiškumą, mat nuolat iš dėstytojų girdime, kaip pabaigę studijas turėtume dirbti ir kurti ateitį Lietuvoje, gilinti žinias apie savo specialybę. Ir tada universitete kabo skelbimai apie „labai kvalifikuotus“ darbus Norvegijoje, Jungtinėje Karalystėje, Olandijoje ir panašiai… Aš beveik galėčiau pateisinti šį skelbimą, jeigu jis kabėtų Aleksandro Stulginskio universitete, bent jau kažkiek arčiau specialybės“, – laiške dėsto kaunietė.

Šis skelbimas užkliuvo ir žurnalistui Ryčiui Zemkauskui, dėstančiam minėtame universitete. „Kažin, baigusiems studijas diplomo nuorašą prašys pateikt?“ – prie nuotraukos, kurioje užfiksuotas skelbimas, prirašęs publicistas.

Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kaune vykstančius įvykius, rašykite spec. formos „Pranešti naujieną“ pagalba arba per Facebook puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA