Kauniečiai pasipiktino atliekų konteineriais: rūšiavimas nepadeda | Kas vyksta Kaune

Kauniečiai pasipiktino atliekų konteineriais: rūšiavimas nepadeda

Portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojų nuotr.

Jau kurį laiką mieste įrengus naujuosius, pusiau požeminius atliekų rūšiavimo konteinerius, netyla kauniečių skundai dėl nuolat perpildyto jų turinio ir netvarkos, kurią be visa ko sukelia ir aplink išmėtytos šiukšlės

„Oras vis labiau šyla. Naujieji rūšiavimo konteineriai, esantys ties Baltų prospekto ir Šėtos gatvių kampine sankirta, – puikūs. Gyventojai entuziastingai rūšiuoja, o vis tiek aplinkui netvarka. Kas atsakingas už konteinerių ištuštinimą?“ – teiraujasi kauniečiai.

Pasak bendrovės „Kauno švara“ Pakuočių ir antrinių žaliavų tvarkymo skyriaus vadovo Pauliaus Kapitanovo, šiuo adresu popieriaus, kartono atliekos buvo surinktos šiandien, gegužės 3 d. Plastiko atliekų vežimas numatytas rytoj. Kolektyviniai rūšiavimo konteineriai yra tuštinami pagal nustatytą grafiką, kartą per savaitę.

„Situacija minėtu adresu yra stebima, kartojantis persipildymui, planuojamas dažnesnis jų aptarnavimas. Taip pat norėtume atkreipti dėmesį ir paprašyti gyventojų atidžiau lankstyti, plėšyti kartonines dėžes, kad būtų taupoma vieta konteineryje. Tokiu atveju atliekos nevirs per kraštus ir nesudarys perkrauto konteinerio vaizdas ir papildoma tarša“, – patarė pašnekovas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA