Kauno viešajame transporte vyko tikra zuikių medžioklė (video) | Kas vyksta Kaune

Kauno viešajame transporte vyko tikra zuikių medžioklė (video)

Stopkadras

Šiandien parduotuvėje apsirūpinęs morkų ryšulėliu, zuikis nepasivargino įsigyti viešojo transporto bilieto. Nerūpestingumas zuikeliui baltauodegiui atsirūgo – kelias stoteles pavažiavus, jį čiupo kontrolierius vilkas, dar pilkesnis ir negailestingesnis nei bet kada anksčiau.

„Kauno autobusų“ gegužės 3 dienos rytą suorganizuota akcija siekta priminti viešojo transporto keleiviams apie griežtėjančią kontrolės tvarką, kontrolierių naudojamas modernias technologijas ir pažeidėjų laukiančias baudas.

Vilkas čia nebuvo toks baisus kaip lietuvių tautosakoje ir keleiviams kėlė šypsenas, bet zuikio ieškojo uoliai. Lygiai taip, „Kauno autobusų“ atstovų teigimu, darbuosis ir bilietus miesto viešajame transporte tikrinanti saugos tarnyba „Dorsimus“, aprūpinta potencialius konfliktus malšinančia įranga.

„Prieš tris mėnesius sudarėme sutartį su nauja įmone, kuri tikrins, ar keleiviai susimokėję už kelionę. Kiek pakeistos sąlygos – norime kokybės, ne kiekybės“, – kalbėjo „Kauno autobusų“ Administracijos ir personalo departamento vadovas Mindaugas Klimašauskas.

Siekiant šio tikslo, kontrolieriai aprūpinti kameromis, kurios fiksuoja visą patikrinimą ir leidžia lengviau spręsti konfliktines situacijas.

„Pagal Administracinių nusižengimų kodeksą, pirmąkart be bilieto sučiuptas žmogus turi per 14 dienų sumokėti pusę minimalios baudos, o pakartojus pažeidimą – nuo 16 iki 30 eurų“, įspėjo M. Klimašauskas.

„Kas vyksta Kaune“ kalbinti akciją stebėję kauniečiai sakė patys be bilieto nevažiuojantys ir „zuikių“ netoleruojantys. „Kodėl vieni moka už kelionę, o kiti gali važiuoti dykai? Visi turime laikytis tų pačių taisyklių“, – tokios mintys sukosi stotelėje lūkuriavusių gyventojų galvose.

Visgi su miško gyventoju iš 13 troleibuso buvo išlaipinta ir tikra pažeidėja. Kaunietė teigė įprastai naudojanti nuolatinį bilietą, tiesiog pamiršusi jį pasipildyti. Teatralizuotos akcijos proga minkštą širdį parodę saugos tarnybos darbuotojai nepiktybinę „zuikienę“ pasiuntė tiesiai į kioskelį papildyti bilietą.

Visgi tokių išlygų nemokantiems už kelionę viešuoju Kauno transporto tikėtis nereikėtų. Kontrolieriai teigė protokolu fiksuojantys kiekvieną pažeidimą, nuo bilieto iki lengvatą suteikiančio dokumento neturėjimo, o išsišokimai malšinami peržiūrint filmuotą patikrinimo medžiagą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA