Gegužės orai: reiks griebtis ir skėčių, ir akinių nuo saulės | Kas vyksta Kaune

Gegužės orai: reiks griebtis ir skėčių, ir akinių nuo saulės

Skaitytojų nuotr.

Gegužės pirmoji diena labiau primena vasarą negu pavasarį – pavėsyje temperatūra viršija 20 laipsnių, o atsigaivinti padeda tik gaivus karts nuo karto papučiantis vėjas. Sinoptikai pastebi, jog ilgai tai nesitęs – kaitrą keis lietus, o gaisvesnis oras plūstels savaitės pabaigoje.

Trečiadienį lietus galimas tik kai kur, šiek tiek atvės, karts nuo karto pūstels silpnas šiaurės vakarų krypties vėjas. Kaune ir Vilniuje naktį gali trumpai palyti, tačiau neišvengiamai žaibuos. Naktimis laikysis apie 12–13 laipsnių šiluma. Dieną vėl bus saulėta, oras sušils iki 21–22 laipsnių.

Ketvirtadienį šalies temperatūra vėl gerokai įkais, bus tvanku, gausesnis lietus ir perkūnija prognozuojami vakarų Lietuvoje. Vilniaus ir Kauno apylinkėse dangus bus ganėtinai ramus. Naktį vyraus 12, dieną – 26 laipsnių šiluma.

Penktadienį vyraus nepastovus debesuotumas, vietomis lis, o šiluma jau ryškiau sumažės. Kaune ir sostinėje danguje sukinėsis debesys, karts nuo karto palis, kritulių tikimybė Kaune bus itin didelė. Naktį vyraus 13, dieną – 18 laipsnių šiluma.

Savaitgalis, anot sinoptikų, jau labiau primins lietuvišką pavasrį – nors ir netruks saulėtų dienų, temperatūra tekils iki 13-18 laipsnių šilumos. Detalią orų prognozę galite rasti čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA