Skaitytojas piktinasi: žiežirbos skrieja į šonus, šalia – benzino bakelis (video) | Kas vyksta Kaune

Skaitytojas piktinasi: žiežirbos skrieja į šonus, šalia – benzino bakelis (video)

Stopkadras

Pirmadienį „Kas vyksta Kaune“ skaitytojas užfiksavo, jo manymu, itin nesaugiai pačiame miesto centre atliekamus darbus. Reklamos stendą montuojantys darbininkai metalines dalis pjaustė menkai atsitvėrę nuo praeivių, o visai prie pat pastatytas benzino talpa.

„Labai grubūs darbų saugos pažeidimai Laisves alėjoje, tiesiai prieš Kauno miesto savivaldybės pastatą. Reklamos darbų įmonė „Lagunta“ atlieka praeivių saugumui ir sveikatai ypač pavojingus darbus“, – dėstė portalui parašęs Audrius.

Anot situaciją užfiksavusio kauniečio, negana to, kad darbininkai atlieka metalo pjovimo darbus be jokių apsaugos priemonių (privalomas gesintuvas, apsauginiai akiniai, drabužiai ir pirštinės), visai šalia stovi bakelis benzino, kuriuo varomas elektros generatoriaus.

„Darbininkas kampiniu šlifuokliu pjausto metalinius rėmus, keturių metrų spinduliu aplink save į visas puses pažerdamas žiežirbų salves. Teritorija neaptverta – praeiviai turi šokinėti ir dengtis akis nuo skeveldrų, lenkiančių iš po pjovimo diskelio“, – darbų saugos trūkumus pastebėjo skaitytojas.

Anot Audrius, praeiviu pastabos dėl darbų saugos reikalavimų nepaisymo buvo sutiktos rusiškų keiksmažodžių tiradomis ir visiškai ignoruojamos.

„Labai piktina toks neatsakingas požiūris į aplinkinius ir darbų saugą. Toli iki Europos su tokiu požiūriu. Atitinkamos baudos turėtų įkrėsti supratimo bei pridėti atsakomybės nusižengiantiems ir dar besipiktinantiems dėl geranoriškų pastabų“, – kalbėjo akylas kaunietis.

„Kas vyksta Kaune“ žurnalistai, susisiekę su UAB „Lagunta“ administracija, buvo informuoti, kad įmonės direktorius Arūnas Galvanauskas atostogauja ir komentarą pateikti galės tik trečiadienį. Gavę komentarą, papildysime.

Čia pateikiama subjektyvi kauniečio nuomonė, kuria portalas „Kas vyksta Kaune“ dalinasi skiltyje „Nuomonės“. Šioje skiltyje talpinami skaitytojų pasisakymai įvairiais jiems rūpimais klausimais.

Jei norite išsakyti savo temą, rašykite mums el. paštu kaunas@kasvyksta.lt arba siųskite žinutę portalo „Facebook“ paskyroje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA