Festivalio „Kaunas Jazz“ koncertų seriją Kaune griausmingai vainikavo charizmatiškoji L. Mvula (foto) | Kas vyksta Kaune

Festivalio „Kaunas Jazz“ koncertų seriją Kaune griausmingai vainikavo charizmatiškoji L. Mvula (foto)

R. Tenio nuotr.

Pirmadienio vakarą Kauno „Žalgirio“ arenoje vyko didysis tarptautinio džiazo festivalio „Kaunas Jazz“ koncertas. Pagrindine dovana melomanams tapo pastaruoju metu pačioje populiarumo viršūnėje esanti dainininkė iš Didžiosios Britanijos Laura Mvula. Atlikėja, surengusi savo pasirodymą per karalienės gimtadienį, o pavasarį su muzikinio turo koncertais keliausianti po Europą, neaplenkė ir Kauno publikos.

Įžengusi į sceną pavasario „Kaunas Jazz“ žvaigždė atliko du kūrinius, kurių metu pasisveikino su kauniečių publika pranešdama pagrindinę naujieną, jog ji pirmą kartą atvyko į Lietuvą. Frazę pakartojusi antrąkart atlikėja paskendo aplodismentų jūroje.

„Man niekas nesakė, kad koncertuosiu arenoje, žinau, kad tai skamba juokingai, bet paplokite man, kad pasijusčiau esanti pilnutėlėje arenoje“, – klausytojams šūktelėjo charizmatiškoji Laura.

Surengto koncerto metu „Žalgirio“ arenoje susirinkusiems klausytojams skambėjo soul ir ritmenbliuzo sąskambių pripildyti kūriniai. Scenoje atlikėjai talkino, kaip sakė ji pati, patys geriausi muzikantai pasaulyje – pianistas Oli Rockberger, kontraboso viruozas Karl Rasheed Abel bei būgnininkas Troy Miller.

Į didįjį „Kaunas Jazz 2018“ koncertą Kauno „Žalgirio“ susirinkę melomanai klausėsi geriausių išskirtinai gilaus vokalo savininkės dainų, įpintų į neįprastas aranžuotes, pripildytas džiazo, soul bei psichodelinės muzikos garsų. Tarp kurių skambėjo: „Flying without you“, „She“, „Don’t know what the weather will be“, jautrioji „People“, kurią dainininkė prasitarė kada nors norinti padainuoti JAV prezidentui Donaldui Trampui. Taip pat nuskambėjo atlikėjos daina „Sing to the moon“ iš debiutinio albumo ir daugelis kitų.

Dainininkė atlikdama kūrinius dažnai bendravo su publika, o prieš nuskambant kūriniui „For you“ Laura paklausė kauniečių – ar daug arenoje įsimylėjusių žmonių – išgirdusi ošiant daugelį susirinkusių melomanų, šmaikštavo sakydama, jog, jei iš tiesų čia tiek daug mylinčių, jai derėtų persikelti gyventi į Lietuvą.

Likus dvejoms paskutinėms dainoms, vokalistė padėkojo festivalio „Kaunas Jazz“ organizatoriams ir klausytojams, kurie taip šiltai priėmė jos kuriamą muziką ir pasinėrė į sąskambius greta scenos šokant miniai jos kūrybos sekėjų. Atsisveikindama atlikėja atliko jos vizitine kortele tapusią „Green Garden“. Tačiau Kaunas, juk nebūtų Kaunu, jei leistų atlikėjai nulipti nuo scenos neatlikus dar keleto dainų. Taip nutiko ir šį kartą – pasitikta griausmingomis ovacijomis Laura sugrįžo ir sudainavo dar keletą kūrinių, kurių metu nesiliovė tryškusi džiaugsmu dėl tokio malonaus jos ir kauniečių bendravimo per muziką.

Dainininkę, užaugusią Didžiojoje Britanijoje, muzika lydėjo nuo vaikystės. Pasirinkto kelio žinias ji gilino Birmingamo konservatorijoje, kur krimto muzikos kompozicijos studijas. L. Mvula buvo įkūrusi savo vokalinę grupę, vadovavo net keliems chorams.

Tačiau jos talentas pastebėtas ir įvertintas ne iš karto – vokalistės žvaigždė ryškiausiai sužibo 2012 metais, kai ji pasirašė sutartį su įrašų leidyklą „Sony Music“. Po metų pasirodė dainininkės debiutinis albumas „Sing to the moon“, pakilęs į populiariausių įrašų dešimtuką Didžiojoje Britanijoje, bei nominuotas Britų muzikos apdovanojimų ceremonijos Kritikų pasirinkimo kategorijoje. L. Mvula’i sėkmė šypsojosi ir MOBO apdovanojimų ceremonijoje, kur ji pelnė geriausios atlikėjos ir geriausios soulo bei ritmenbliuzo vokalistės titulus.

2014-aisiais Laura išleido naują albumo „Sing To The Moon“ versiją, įrašytą su garsiu Olandijos orkestru „Metropole Orkest“. Po debiutinio albumo pasirodymo dainininkė koncertavo daugelyje Europos šalių, pasirodė „North Sea“ ir kituose prestižiniuose džiazo festivaliuose, sukūrė dvi dainas garsiems kino filmams – „12 vergovės metų“ ir „Šnipas iš U.N.C.L.E“, įrašė kūrinį su žymia JAV grupe „Snarky Puppy“.

Antrajame studijoje įrašytasme L. Mvula’os albume „The Dreaming Room“, pasirodžiusiame 2016 metų vasarą, dominuoja eksperimentinės atlikėjos muzikinės pusės demonstravimas. Šis darbas, kaip ir pirmasis, pretendentas į vieną iš svarbiausių britų muzikos apdovanojimų, teikiamą už geriausią metų albumą, – „Mercury Prize“

Tarp atlikėjos talento gerbėjų rikiuojasi visa eilė garsenybių: anapilin iškeliavęs dainininkas Prince’as, britų numylėtinis Elton John, JAV legenda Stevie Wonder bei Gregory Porter. Su pastarosiomis trimis garsenybėmis L. Mvula dalijosi scena dainuodami kartu.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA