Inspektorių verdiktas: atrakcionas prie „Akropolio“ gali veikti toliau | Kas vyksta Kaune

Inspektorių verdiktas: atrakcionas prie „Akropolio“ gali veikti toliau

Asmeninio archyvo nuotr.

Prieš kelias dienas kilus ažiotažui dėl neva nesaugiai medinėmis kaladėlėmis paramstyto atrakciono prie Kauno „Akropolio“, buvo sustabdyta jo veikla ir dar vienam patikrinimui iškviesti ekspertai. Pašalinus nustatytus trūkumus, drakonas vėl skrieja bėgiais.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad kauniečiai atrakciono montavimo ypatumais pasipiktino praėjusį savaitgalį. Jų užfiksuotose nuotraukose matyti, kad po metalinės konstrukcijos kojomis pakištos medinės kaladės. Feisbuke tuoj užvirė diskusija dėl šio sprendimo stabilumo, karuselės saugumo ir kilnojamo parko teikiamų paslaugų apskritai.

Vakar „Kas vyksta Kaune“ susisiekus su atrakcionų savininku Gintaru Lisinsku, vadovaujančiu juos statančiai ir eksploatuojančiai mažajai bendrijai „Atrakcionai“, šis informavo, kad atlikus papildomą patikrą, diskusijų objektu tapęs atrakcionas jau veikia.

„Karuselę patikrino „Inspecta“, kuri periodiškai paleidžia atrakcionus ir įvertina, ar juose saugu linksmintis. Iš pradžių rado nedidelių trūkumų – ant laiptų trūko vieno porankio, grandinėlės prie įėjimo ir išėjimo – o juos pašalinus išrašė pažymą, leidžiančią toliau eksploatuoti atrakcioną“, – sakė G. Lisinskas.

Anot jo, buvo panaikintos praktiškai visos kaladėlės, dėl kurių socialiniame tinkle kilo sujudimas. Pakoreguotas atrakciono lygis – drakono bėgiai išmontuoti ir nuleisti šiek tiek žemiau, o tai leido atsisakyti kauniečius neraminusių atramų.

„Suprantu, kad medinės atramos po atrakciono kojomis galbūt atrodė neestetiškai – dėl to surinkimą pakoregavome, tačiau pavojaus ir prieš tai tikrai nekėlė. Dabar viskas atrodo gražiai, o kaip prieš tai buvo saugu, taip ir dabar yra – kitaip „Inspecta“ nebūtų priėmusi atrakciono“, – kalbėjo MB „Atrakcionai“ vadovas.

Paklausus, ar yra dar kokių pokyčių laikinai iškilusiame parke, kitų nepaleistų įrenginių, G. Lisinskas pažymėjo, kad neseniai vaikams pridėtas batutas su gumomis, o vienoms supynėms laukiama detalės iš gamyklos, tad jos kol kas neveikia – belieka dėl to apgailestauti.

„Po savaitgalio, gavus detalę, atrakcioną vėl tikrins inspektoriai ir, tikiuosi, jau galėsime įjungti. Iš ekstremalių šį savaitgalį paleistas „Diteris“, kuris prie atrakcionų parko prijungtas tik šiemet ir yra visiškai naujas“, – pasakojo pašnekovas.

Šiuo metu parke veikia vienas ekstremalus atrakcionas / Asmeninio archyvo nuotr.

Kauno „Akropolio“ aikštelėje prie Karmelitų bažnyčios įsikūrusiame parke su žaidimais iš viso yra 14 atrakcionų. Kauniečių aistras pakurstęs atrakcionų parkas dirbs iki gegužės 13 d.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA