„Žalgirio“ direktorius: komandos sudėtis keisis, dėl kai kurių žaidėjų jau užvirusi kova | Kas vyksta Kaune

„Žalgirio“ direktorius: komandos sudėtis keisis, dėl kai kurių žaidėjų jau užvirusi kova

delfi.lt 2018/04/27 18:22
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kauno „Žalgirio“ gerbėjai tokio sezono, kokį šiemet žaidžia jų mylima komanda, laukė jau seniai – žalgiriečiai po 19 metų pertraukos pateko į Eurolygos finalo ketvertą. Kas laukia komandos ateityje? Apie tai – pokalbis su „Žalgirio“ direktoriumi Pauliumi Motiejūnu.

Jau dabar akivaizdu, kad vienas sunkiausių „Žalgirio“ ateinančios vasaros uždavinių bus išsaugoti vyriausiąjį trenerį Šarūną Jasikevičių.

„Visada sakau: 50 prieš 50, – bendraudamas su LKL.LT kūrybine grupe pripažino P. Motiejūnas. – Jis tobulėja kaip treneris ir komanda su juo tobulėja. Neabejoju, kad atsiras klubų, kurie norės, kad jis padėtų jiems augti, kaip mes augame.

O aš džiaugiuosi, kad mes su juo dirbame antrus metus. Jei galėsime trečius – būtų pasaka.“

Ar galėtų „Žalgiris“ Š. Jasikevičiui mokėti milijoną?

„Kad ir penkis. Ne pinigų klausimas – klausimas yra bendri rezultatai. Ir pats Šarūnas sako: viskas gerai, kai gerai. Bet jei komandai nesisektų, jei kažkas blogai, kas pirmas gautų pylos? Treneris. Tai normalu.“

Dėliodamas kito sezono sudėtį P. Motiejūnas joje mato ir „Šiaulių“ komandai paskolintą talentą Lauryną Birutį.

„Tegu nesupyksta treneris Sireika, bet nematome jo Šiauliuose. Jis ten jau įrodė viską: ir Šiauliams, ir lygai, ir mums. Jam reikia žengti žingsnį į priekį ir, manau, grįžti pas mus – ta vieta, kur jam reikėtų“, – pabrėžė P. Motiejūnas.

„Žalgirio“ vadovas pabrėžė, kad komandoje veikiausiai liks Aaronas White‘as, jei neišvyks žaisti į NBA lygą.

Sunkiau – su Edgaru Ulanovu, o ypatingai sunku – su Kevinu Pangosu.

„Edgaras yra lietuvis, ir aš manau, kad tų šansų yra daugiau. O dėl Kevino labai abejojam, kalbėjomės ir sezono eigoje, ir kai buvo kiti pasiūlymai. Kol kas nematau daug šansų. Manau, pirminis jo tikslas – NBA, o jei nepavyktų, žiūrėsime ką darys kiti Europos klubai. Mes norėtume dėl jo pakovoti, siūlyti maksimaliai ką galime, tačiau viskas priklauso nuo to, ką darys konkurentai“, – teigė P. Motiejūnas.

Išsamus pokalbis su „Žalgirio“ vadovu – LKL.LT savaitės interviu.

Didžiausiu praėjusios vasaros laimėjimu, be komandos sudėties, „Žalgirio“ direktorius vadina Gedimino Žiemelio ir „Avia Solutions Group“ suteikta galimybe į rungtynes skraidyti užsakomaisiais reisais.

„Kai skraidai reguliariais skrydžiais, reikia keltis trečią valandą, važiuoji į Vilnių, nes skrydis 6 valandą, nusibeldi nemiegojęs.Skrydis sportininkams yra krūvis. Ir dabar, kai pats nustatai, kada išskrisi, lieka visas ritmas, kurį darai būdamas namie ar išvykoje.“

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA