Pergalės akimirkos Kaune: verkė ir Š. Jasikevičius, ir gerbėjai, komandą pasveikino ir prezidentė (foto) | Kas vyksta Kaune

Pergalės akimirkos Kaune: verkė ir Š. Jasikevičius, ir gerbėjai, komandą pasveikino ir prezidentė (foto)

R. Tenio nuotr.

Prieš sezoną Eurolygos ekspertai Kauno „Žalgiriui“ rezervavo priešpaskutinę – 15 vietą – turnyre, tačiau Šarūnas Jasikevičius turėjo kitokią nuomonę ir atvirai pasityčiojo iš tokių prognozių: jo auklėtiniai ne tik pateko į atkrintamąsias, bet pirmieji rezervavosi vietą Finalo ketverte!

Žalgiriečiai ketvirtadienio vakarą savo arenoje visiškai palaužė turnyro vicečempiono Pirėjo „Olympiakos“ klubo dvasią – švieslentė rungtynių pabaigoje švietė rezultatą 101:91. Autsaideriais laikyti krepšininkai runtynių seriją laimėjo rezultatu 3:1 ir užtikrintai kaliauja į Belgradą.

Paskutinėmis varžybų sekundėmis ekranuose visi matė jautrią akimirką – operatoriai parodė verkiantį komandos trenerį Š. Jasikevičių. Emocijų jis neslėpė ir kai po varžybų jį kalbino žurnalistas. „ Aš tikėjau šia komanda, nes ji – tikrai ypatinga. Čia susirinkę tie žaidėjai, kurie nori tobulėti, ir aš lenkiuosi prieš juos. Jie – nuostabūs žmonės, kurie atiduoda visas jėgas,“ – kalbėjo treneris.

Emocijų netrūko ir iš sirgalių pusės – net pasibaigus varžyboms niekas neskubėjo išeiti iš arenos, dar keliolika minučių aidėjo skanduotės. Emocijos po varžybų liejosi ir lauke – sirgaliai neskubėjo skirstytis namo, o skanduotės ir dainos Laisvės alėjo netilo dar kelias valandas.

Komandą su pergale pasveikino ir Jos Ekscelencija Dalia Grybauskaitė. „Žalia – Balta!!! Su nuostabia pergale ir milžinišku pasiekimu!“ – rašoma prezidentės „Facebook“ paskyroje.

Istorija yra linkusi kartotis ir „Žalgiris“ Serbijos sostinėje jau yra pasižymėjęs – lygiai prieš 20 metų „Žalgiris“ iškovojo garbingą trofėjų, kai 1998-aisiais įspūdingai laimėjo Europos taurę.

Po metų, 1999-aisiais, kauniečiai su Jonu Kazlausku triumfavo ir Eurolygoje. Tai – kol kas vienintelė tokio masto „Žalgirio“ pergalė per visą istoriją.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA