Pergalė, kurianti istoriją: „Žalgiris“ užtikrintai žengia į finalinį Eurolygos ketvertą | Kas vyksta Kaune

Pergalė, kurianti istoriją: „Žalgiris“ užtikrintai žengia į finalinį Eurolygos ketvertą

R. Tenio nuotr.

Ketvirtadienį „Žalgirio“ arenoje buvo sužaistas ketvirtasis Eurolygos atkrintamųjų varžybų mačas. Ketvirtfinalio serijoje Kauno „Žalgirio“ krepšininkai susitiko su Pirėjo „Olympiacos“ ekipa. Kad ir kaip atkakliai gynėsi graikai, žalgiriečių energija buvo nepalaužiama – pergalę namų arenoje „Žalgiris“ šventė rezultatu 101:91 ir užtikrintai žengė į Eurolygos finalinį ketvertą.

Rungtynėms startavus Kevino Pangoso dvitaškiu ir Pauliaus Jankūno tritaškiu, žalgiriečiai pirmavo 5:0, tačiau netrukus savo atsaką sudavė ir rezultatą išlyginę svečiai – 5:5. Tuomet Eurolygos vicečempionus tritaškiais užbombordavo K.Pangosas bei du suleidęs Vasilije Micičius, po kurio tolimo šūvio skirtumas išaugo iki 14:5. Po pasitarimo svečiai išsijudino, bet uraganinį „Žalgirio“ puolimą toliau aukštumoje išlaikė trečiąjį tolimą dūrį smeigęs K.Pangosas – 21:13. Pernelyg lengvai baudos aikštelėje taškus rinkusių varžovų žaidimas nepaliko gero įspūdžio Šarūnui Jasikevičiui, kuris pranašumui aptirpus (21:16), degino pirmąją savo minutės pertraukėlę. Užsitęsusią tylą kauniečiams pačioje kėlinuko pabaigoje nutraukė kietai sužaidęs Brandonas Daviesas, tačiau vos vieną tašką 23:22 Lietuvos čempionams paliko sudėtingas „Olympiacos“ dvitaškis su sirena.

Antrą ketvirtį atidarė laiku ir vietoje atsiradęs Edgaras Ulanovas, taikliais baudų metimais saugiau jaustis leido Antanas Kavaliauskas – 27:22. Aukštą tempą palaikė taškus rinkęs ir tiksliai A.Kavaliauskui asistavęs Beno Udrihas, o triukšmo bangą „Žalgirio“ arenoje sprogdino vienas pats visus reikalus dėjimu viena ranką sutvarkęs komandos kapitonas P.Jankūnas – 35:27. Dar didesnį pragarą svečiams užkūrė tritaškius driokstelėję Artūras Milaknis ir E.Ulanovas, didinę atstumą jau iki 43:27. Dvitaškiu su pražanga pasižymėjo Axelis Toupane, bet puolime suaktyvėję varžovai kauniečių paleisti nesiruošė – 48:35. Prieš pat didžiąją pertrauką aštuntą šeimininkų tolimą dūrį įskraidino ir taip geras nuotaikas dar labiau užtvirtino V.Micičius – 51:37.

Po didžiosios pertraukos prabilo B.Daviesas, bet visai kitokį žaidimą demonstravo ir tritaškius iššovę svečiai – 55:43. Apsukų nemažino pražangą provokavęs B.Daviesas, rezultatyviausiųjų viršūnėje įsitvirtino K.Pangosas, tačiau ir tai lengvo gyvenimo Lietuvos čempionams nežadėjo (59:48). Ketvirčiui įsibėgėjus vėl prabilo toliašaudė kauniečių artilerija, kurią į priekį tempė E.Ulanovas su rankelę iš tolėliau pademonstravusiu A.White‘u priešakyje – 65:48. Sausakimšą „Žalgirio“ areną banguoti privertė, o Eurolygos vicečempionus į kampą spraudė nuostabų kėlinį žaidžiantis E.Ulanovas, kurio vienuoliktas taškas vien per šį ketvirtį brėžė naują rekordinės persvaros ribą – 76:53. Dvitaškį su atakos sirena realizavo A.White‘as, o kauniečius nuo patekimo į finalinį Eurolygos ketvertą skyrė vos dešimt žaidimo minučių – 78:56.

Ant bedugnės krašto atsidūrusius „Olympiacos“ krepšininkus gelbėti bandė toliašaudė gynėjų grandis, tačiau tai nė motais buvo tritaškiu atsakiusiam A.Toupane – 82:63. Užleisti vietos finaliniame Eurolygos ketverte neketinę svečiai kilo lemiamam šturmui ir likus šešioms minutėms tritaškiu artėjo iki 83:71. Varžovų ambicijas čia pat slopino lyderio vaidmens ėmęsis K.Pangosas – 88:73. Laikui tirpstant svarbų tolimą dūrį įsūdė A.White‘as, tačiau atakas trumpinę varžovai palaikė intrigą (91:80). Visgi, istorinio šanso iš savo rankų žalgiriečiai nepaleido ir nukovę buvusius Eurolygos vicečempionus 101:91 tapo pirmuoju finalinio ketverto dalyviu!

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA