Statybų aikštelės realijos: pirštu bedus į broką, pasiūlė „susidraugauti“ (video) | Kas vyksta Kaune

Statybų aikštelės realijos: pirštu bedus į broką, pasiūlė „susidraugauti“ (video)

Socialiniame tinkle „Facebook“ paviešintas vaizdo įrašas, kuriame užfiksuotas aršus žodinis konfliktas dėl vienos bendrovės nekokybiškai atliktų darbų, susilaukė itin didelio internautų dėmesio. Reikiamos įrangos statinyje montavimo vadovas teigia negalėjęs atlikti visko, kas numatyta, nes darbams kliudė kreivai išlieti pamatai. Tačiau visų svarbiausia esą ne pastebėtas darbo brokas, o pasibaisėtinas situacijos kaltininko bendravimo būdas.

Bendrovės „Agrosistemos“ montavimo darbų vadovo Audriaus Imbraso nufilmuotą vaizdo įrašą socialiniame tinkle peržiūrėjo daugiau kaip 82 tūkst. Netilo komentarai apie užfiksuotą konfliktuotoją, kuris, kaip paaiškėjo, yra bendrovės „Dėlionė.lt“ vadovas Dalius Kreivėnas. Internautai piktinosi tokiu pastarojo asmens elgesiu, o kai kurie iš jų sakė, kad toks atvejis, kai darbai atliekami nekokybiškai, nėra pirmasis šio žmogaus karjeroje.

„Ir pas mus kreivai pamatus išliejo. Gerai, kad nėjai pasišnekėti – būtų eilinį kartą prisigyręs, kad pažįsta rimtų „veikėjų“. Kad pats bent kiek rimtas būtų…“ (aut. past. kalba taisyta), – rašė diskusijos dalyviai.

„Pridaro darbų broko ir kaltina, kad bloga įranga. Vaizdo įrašo autorius – šaunuolis. Neverta teptis rankų. Būčiau iškart statybų aikštelės vadovą pakvietęs, kad neleistų taip elgtis“, – pridūrė Lukas (aut. past. kalba taisyta).

Kiti teigė, jog kiekvienose statybose situacija yra panaši – netvarka. „Niekada čia, Lietuvoje, tvarkos nebus! Žmonės puola į diskusiją, bet diskutuoti nemoka: nei argumentų išsakyti, nei savo nuomonės. Iš pradžių puolimas, pasišaipymas, o paskui bandymas pažeminti žmogų. Visi pikti kaip šunys – gyvenimas Lietuvoje tik „gerėja“, – kritikos negailėjo internautai.

Portalo „Kas vyksta Kaune“ žurnalistams susisiekus su minėtą vaizdo įrašą savo socialinio tinklo profilyje pasidalinusiu bendrovės „Agrosistemos“ montavimo darbų vadovu A. Imbrasu paaiškėjo, kad konfliktas įsiplieskė Kauno apskrityje atvykus koordinuoti montavimo darbų, kur viena įmonė užsisakė pastatyti grūdų elevatorių (aut. past. statinys, su specialia įranga, kuriame ilgą laiką galimi saugoti dideli kiekiai grūdų).

„Mūsų bendrovė „Agrosistemos“ yra minėtos įrangos tiekėja ir montuotoja. O statybos darbus, įmonė, perkanti mūsų įrangą, pasisamdė atlikti, kaip sužinojau perskaitęs komentarus po pasidalintu vaizdo įrašu, Daliaus Kreivėno, „Dėlionė.lt“ vadovo darbuotojus. Iki tol neteko girdėti nei jo vardo, nei pavardės, nei kokiai įmonei jis atstovauja. Tiesa, atlikdamas dalį darbų šioje vietoje, buvau sutikęs jį ir pernai. Kaip supratau, tą kartą D. Kairėno samdiniams buvo patikėta rūpintis griovimo ir kiemo tvarkymo darbais, o šiemet jis buvo atsakingas už pamatų įrangai klojimą“, – pasakojo A. Imbrasas.

Pasak jo, pagal specialius norimos montuoti įrangos matmenis projektuotojas sudarė brėžinius, o D. Kreivėnas turėjo vadovauti pamatų išliejimui, tačiau projektų vadovas, kuris kuruoja darbus statinyje, buvo ten nuvažiavęs su konstruktoriumi prieš du mėnesius ir pastebėjo neatitikimus bei esą taip pat susiginčijo su bendrovės „Dėlionė.lt“ vadovu.

„Mūsų darbe visko pasitaiko, mes daug bendraujame su žmonėmis, tačiau šį kartą susiklostė tokia situacija, kad dėl blogai išlietų pamatų negalime sumontuoti žadėtos įrangos. Įsivaizduokite, yra keturios kolonos, skirtos pastatyti keturkojei konstrukcijai, bet pastačius pasimato, kad ji gali stovėti remdamasi tik dvejomis kojomis, o kitos dvi lieka kyboti ir suptis. Šiuo atveju, keturių klonų pamatai buvo suformuoti skirtingame aukštyje“, – sakė bendrovės „Agrosistemos“ montavimo darbų vadovas.

Jo teigimu, išgirdęs kalbas apie darbų broką, D. Kreivėnas ėmė grasinti tokiomis frazėmis kaip: „nestovėk prie duobės, nes į ją įkrisi“ arba  „aš tave Kaune vis tiek pasigausiu, niekur nuo manęs nedingsi“.

„Tam tikru šio konflikto momentu, kurio, deja, neužfiksavau, vienas montavimo darbus atliekantis žmogus atėjo ketindamas D. Kreivėną nuo manęs patraukti, nes buvau stumdomas. Čia nufilmavau vieną iš, galima sakyti, švelniausių maždaug pusvalandį trukusio konflikto dalių. Buvo labai nemalonu – aštuonerius metus dirbu šioje įmonėje, bet su tokia situacija susidūriau pirmą kartą“, – sakė A. Imbrasas.

Portalo žurnalistai išklausė ir antrąją pusę – bendrovės „Dėlionė.lt“ vadovą D. Kreivėną. „Faktą, kad blogai atlikau pamatų įrangai išliejimą, jau pripažinau – viena kolona trimis centimetrais žemesnė. Netikslumus ištaisėme tą pačią dieną. Tačiau tie, kurie objekte tęsė darbus toliau, tas žmogus, kur filmavo, nenorėjo spręsti problemos, o išsidirbinėjo“, – kalbėjo jis.

Pasak bendrovės „Dėlionė.lt“ vadovo, A. Imbrasas esą jį šantažavo. „Pasiūliau spręsti problemą, nes žmonės dirba – žmonės klysta. Jis nenorėjo ieškoti išeities. Tiek šitame, tiek ir kituose objektuose susiduriama su tam tikrais nelygumais – tereikia pakišti specialias plokšteles ir viskas gerai. Manau, kad vasarą, kai bus pateikiami galutiniai darbų rezultatai, išaiškės ir niuansų, kur jų įmonė kažką atliko blogai. Broko yra ir jų darbuose, žinau“, – tikino D. Kreivėnas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA