Kitokios lenktynės Kauno rajone: dalyviai suvažiuos iš dešimties šalių | Kas vyksta Kaune

Kitokios lenktynės Kauno rajone: dalyviai suvažiuos iš dešimties šalių

krs.lt nuotr.

Balandžio 28-29 dienomis Jadagonių kaime įsikūrusioje „Pušyno“ poilsiavietėje (Kauno r., Zapyškio sen.) vyks jau dešimtosios Tarptautinės šunų kinkinių varžybos.

[galerija kiek=”4″]

Turnyro organizatorius, klubo „Fluidus“ prezidentas Arnoldas Akelaitis pasakojo, kad dėl Kauno rajono mero taurės kovos Latvijos, Estijos, Rusijos, Lenkijos, Baltarusijos, Ukrainos, Jungtinės Karalystės, Vokietijos, Suomijos ir Lietuvos sportininkai su savo augintiniais. Tarp jų ne vienas pasaulio ir Europos čempionatų nugalėtojas arba prizininkas.

Šios varžybos yra Baltijos Taurės 2018 ir Pasaulio Taurės įskaitinis etapas. Sportininkai varžysis DR-6, DR-4 (vežimaičių šešių ir keturių šunų rungtyse), SC-1, SC-2 (paspirtuko vieno ir paspirtuko dviejų šunų rungtyse). BJW, BJM – dviratininkė, dviratininkas ir šuo bei kroso su šunimis rungtis.

Visos rungtys, išskyrus kroso su šunimis, dar yra skirstomos į šiaurinių veislių šunų ir atviras klases, todėl žiūrovai turės galimybę išvysti ir specialiai kinkinių varžyboms treniruojamų eurodogų, greisterių, racedogų, Aliaskos haskių veislių šunis.

Visada susižavėjimą kelia vaikų bėgimo su šunimis rungtis. Šiemet vaikai bus skirstomi į tris amžiaus grupes: iki 7 m., 8-10 m. ir 11-13m. Varžybose yra galimybė dalyvauti ir mažiesiems žiūrovams, kuriems savo šunis mielai skolina sportininkai. Balandžio 29 d., po pagrindinių startų, klubas „Fluidus“ surengs varžybėles neįgaliems vaikams.
Veiks kūrybinės dirbtuvės, lauko kavinė, D. Petniūnaitės fotografijų paroda.

Pagrindinis turnyro partneris yra Kauno rajono savivaldybė, o meras Valerijus Makūnas globoja šį renginį. Sportininkams daug metų teikia prizus ir profesionalią veterinarinę priežiūrą šunims užtikrina UAB „Kaivana“.
Turnyro atidarymas vyks balandžio 28 d. (šeštadienį), 11 val. Apdovanojimai – balandžio 29 d. 15 val. Žiūrovus, norinčius pamatyti ne tik startus, bet ir apžiūrėti keturkojus, kviečiame atvykti balandžio 28 d., 10.30 val. ir balandžio 29 d. 9.30 val.

Šventė žiūrovams nemokama.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA