Kaune rastas Lenkijoje pavogtas vilkikas | Kas vyksta Kaune

Kaune rastas Lenkijoje pavogtas vilkikas

Kauno apskrities VPK nuotr.

Kauno policija, bendradarbiaudama su kolegomis iš Lenkijos, trečiadienį išaiškino vilkiko su puspriekabe „DAF“ vagystę. Vogta transporto priemonė rasta Palemone, kur jau buvo gerokai apardyta.

[galerija kiek=”4″]

Kaip pranešė Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisariatas (VPK), informacija apie vogtą sunkvežimį pirmiausia gauta iš Lenkijos pareigūnų.

Ankstų antradienio rytą Kauno policininkai, sekdami nusikaltėlių pėdsakais, patikrino vieną automobilių aikštelę Palemone, kur aptiko apie 140 tūkst. eurų vertės vilkiką. Kartu rasta puspriekabė buvo tuščia – manoma, kad vagys taikėsi ne į krovinį, o į pačią transporto priemonę.

Dėl šio įvykio Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 189 str. 2 d., dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo arba realizavimo.

Už tai gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki ketverių metų. Šiuo metu Kauno apskr. VPK pareigūnai įtarimų dar niekam nėra pareiškę, tačiau už nusikalstamą veiką gali kliūti net keliems asmenims. Kol kas nekonkretizuojama, ar tai lietuviai.

Tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros prokurorai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA