Nuo miesto nutolusiai gimnazijai rekonstruoti – daugiau kaip 2,5 mln. eurų | Kas vyksta Kaune

Nuo miesto nutolusiai gimnazijai rekonstruoti – daugiau kaip 2,5 mln. eurų

Kauno rajono savivaldybės nuotr.

Kauno rajono savivaldybė rūpinasi ne tik prestižinėmis gimnazijomis, bet nepamiršta nutolusių nuo miesto ugdymo įstaigų. Viena tokių – Taurakiemio seniūnijoje įsikūrusi Piliuonos gimnazija, kuriai rekonstruoti prireiks beveik 2,6 mln. eurų.

[galerija kiek=”8″]

Penktadienį statybvietėje apsilankęs Kauno rajono meras Valerijus Makūnas, pabrėžė, kad šioje vietovėje ugdymo įstaiga būtina, joje mokosi ne tik aplinkinių kaimų, bet ir Pakuonio gyvenvietės (Prienų r.) vaikai.

1988 m. pastatytas administracinis pastatas buvo nepritaikytas mokyklos reikmėms. Čia po vienu stogu glaudėsi ambulatorija, laisvalaikio salė, biblioteka, koplyčia. Nebuvo sporto salės, todėl mokiniams tekdavo mankštintis mokyklos vestibiulyje arba lauke.

Projektas „Kauno r. Piliuonos kaimo viešosios infrastruktūros sutvarkymas ir pritaikymas aktyvaus laisvalaikio ir kultūrinei veiklai“ įgyvendinamas pagal Lietuvos kaimo plėtros 2014–2020 metų programos priemonės „Pagrindinės paslaugos ir kaimų atnaujinimas kaimo vietovėse“ veiklos sritį „Parama investicijoms į visų rūšių mažos apimties infrastruktūrą“.

Bus atnaujinta mokyklos šildymo sistema, įėjimas pritaikytas neįgaliesiems, o erdvės išplanuotos atsižvelgiant į mokytojų ir mokinių poreikius.

Mokyklos sporto salę numatyta įrengti pertvarkytoje aktų salėje, o pastaroji bus įrengta vidiniame kieme. Mokyklos prieigose prisėsti kvies suoliukai, o rekonstruotoje aikštelėje galės vykti ir bendruomenės renginiai. Pastatas šiltinamas, keičiama šildymo sistema, elektros instaliacija. Atlikus rekonstrukciją, padidės pastato tūris ir plotas.

Mokyklos techninį projektą parengė UAB „Archispektras“, o darbus atlieka konkursą laimėjusi UAB „Versina“. Darbų vykdytojas Rimvydas Sakalauskas parodė merui jau atliktus darbus ir patikino, kad viskas vyksta pagal planą. Dalimi atnaujintų patalpų Piliuonos bendruomenė galės naudotis jau nuo šių metų rugsėjo. Visiškai atnaujinti objektą numatyta iki 2020 m.

Sparčiai vyksta ir Čekiškės Prano Dovydaičio gimnazijos rekonstrukcijos darbai. Savivaldybės dėmesio taip pat sulauks Ežerėlio, Neveronių, Vandžiogalos gimnazijos.

V. Makūnas tvirtino, kad strateginis Kauno rajono savivaldybės tikslas – atnaujinti visas rajono ugdymo įstaigas, jų aplinkas, sporto aikštynus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA