Nemuno saloje po pertraukos vėl pražydo sakuros | Kas vyksta Kaune

Nemuno saloje po pertraukos vėl pražydo sakuros

Faktą, kad šiemet šiluma bei saulės spinduliais džiuginantys pavasariniai orai lepina ne tik praeivių veidus, bet ir visu pajėgumu budina gamtą, gali paliudyti kone po dvejų metų vėl Nemuno saloje pražydusios sakuros. Kvarpnūs žiedai vilioja žvilgtelėti ir, žinoma, įsiamžinti greta.

Su portalo skaitytojais dalijamės „Kas vyksta Kaune“ fotografo užfiksuotais vaizdais iš Nemuno salos Kaune. Pernai, panašiu metu, šalnų pakąstos japoniškos vyšnaitės nepražydo, tačiau šį pavasarį, regis, jų žiedų grožis nustebino su kaupu.

Besišypsantys veidai, geros nuotaikos pripildyta kauniečių ir miesto svečių pamėgtos teritorijos erdvė – geriausias įrodymas, kad sakurų žydėjimas ypatingai džiugina. Tad, jei dar nespėjote pasigrožėti japoniškų vyšnaičių žiedais iš arti, kviečiame tai padaryti žvelgiant į nautraukas ir pasikrauti geros nuotaikos visai dienai, o gal net kelioms.

Primename, iš 2003 metais Nemuno saloje pasodintų sakurų, dabar išlikusi tik nedidelė šių medelių dalis. Tačiau jau rudenį, rugsėjo 8 d., jų skaičių papildys dar penkios dešimtys ūgtelėjusių tos pačios rūšies japoniškų vyšnaičių, dovanotų Japonijos sakurų asociacijos.

Iš jų ketinama suformuoti parką, nusidrieksiantį Nemuno salos pakrante, tarp dviejų pėsčiųjų tiltų. Jis taps simboliu, įprasminančiu Lietuvos ir Japonijos draugystę prisimenant 1939-1940 metais Kaune rezidavusio konsulo Čiunės Sugiharos žygdarbį – tūkstančiams žydų išduotas „gyvenimo vizas“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA