Kauno rajono gyventojas įkliuvo su 15 kilogramų narkotikų (video) | Kas vyksta Kaune

Kauno rajono gyventojas įkliuvo su 15 kilogramų narkotikų (video)

Asociatyvi / Stopkadras nuotr.

Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) pareigūnai kartu su Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimų skyriaus pareigūnais pirmadienį sulaikė asmenį, neteisėtai disponavusį narkotinėmis medžiagomis. Kauno rajone gyvenantis vyras automobilyje gudriai slėpė net 15 kg kanapių.

Kaip praneša Tauragės apskrities VPK, ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas dar 2018 m. vasario 26 d., kuomet Šilalės rajone buvo sulaikyti du asmenys, gabenę 329,17 g kanapių antžeminių dalių. Tyrimo metu gauta duomenų, kad šie asmenys narkotines medžiagas galėjo įsigyti iš 1991 m. gimusio vyro J. T., gyvenančio Kauno rajone.

2018 m. balandžio 16 d. įtariant, kad per Lietuvos sieną gabenama narkotikų kontrabanda, Lazdijuose patikrinimui sustabdytas automobilis „VW Passat“, kurį vairavo minėtas J. T. Atlikus automobilio apžiūrą, degalų bake rasta ir paimta apie 15 kilogramų galimai narkotinės medžiagos – kanapių. Atlikus kratą asmens namuose, daugiau narkotinių medžiagų nebuvo rasta. Asmuo suimtas trims mėnesiams.

Tauragės apskrities VPK pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti. Už šią nusikalstamą veiką gresia laisvės atėmimas nuo dvejų iki aštuonerių metų. Taip pat tyrimas pradėtas ir dėl neteisėto disponavimo labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu. Už pastarąją veiką gresia laisvės atėmimas nuo dešimties iki penkiolikos metų.

Be to, sulaikytajam gresia laisvės atėmimas nuo trejų iki dešimties metų už narkotinių ar psichotropinių medžiagų gabenimą per Lietuvos Respublikos valstybės sieną neturint tam leidimo ir vengiant muitinės kontrolės.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA