Kaune dėl karo Ukrainoje užsieniečiai kibo vienas kitam į atlapus | Kas vyksta Kaune

Kaune dėl karo Ukrainoje užsieniečiai kibo vienas kitam į atlapus

LR Prokuratūros nuotr.

Šios savaitės pradžioje Kaune pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl viešosios tvarkos pažeidimo. Nakties metu pačioje miesto širdyje – laikinosios sostinės centre įvykęs konfliktas tarp dviejų užsieniečių dėl politikos Ukrainoje bei šios šalies santykių su Rusija, baigėsi taikiu susitaikymu, rašoma Lietuvos Respublikos prokuratūros puslapyje.

Ikiteisminio tyrimo metu, kuriam vadovavo bei jį kontroliavo Kauno apylinkės prokuratūros 3-ojo skyriaus prokurorė Dalia Pangonienė paaiškėjo, kad naktį iš pirmadienio į antradienį, priešais Kauno miesto savivaldybės pastatą, Estijos gyventojas I. V. būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, užpuolė ukrainietį V. K.

Konfliktas kilo bare. Vyrams pradėjus diskutuoti apie politiką Ukrainoje bei šios šalies santykius su Rusija, jų nuomonės išsiskyrė ir įvyko žodinis barnis. Išėjus jo spręsti į lauką, Estijos gyventojas demonstruodamas nepagarbą, smaugė nukentėjusįjį, jį parvertė ant žemės, spardė. Šiais veiksmais vyrui buvo padarytas nežymus sveikatos sutrikdymas.

V. K. sąmonę atgavo tik ligoninėje, ryte. Vyras pasakojo, kad iš praėjusio vakaro, kuomet įvyko konfliktas, beveik nieko neprisimena. Kadangi vartojo daug alkoholinių gėrimų, to, kad susipyko su Estijos piliečiu ir jis prieš jį smurtavo, patvirtinti negali.

Tyrimo metu buvęs įtariamasis I. V. jam inkriminuojamą nusikalstamą veiką pripažino visiškai. Vyras nurodė, kad labai gailisi, jog paveiktas alkoholio taip pasielgė, jam labai gėda ir žada atsiprašyti.

Nukentėjusysis teigė, kad I. V. jokių pretenzijų neturi, jam atleido ir esant galimybei prašė ikiteisminį tyrimą nutraukti. Taip pat vyras pridūrė, kad vos prieš keletą dienų atvažiavo į Lietuvą, čia planavo gyventi ir dirbti, tačiau po šių įvykių planuoja grįžti į Ukrainą.

Šį tyrimą atliko Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kauno miesto Centro policijos komisariato Veiklos skyriaus pareigūnai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA