Seimas siūlo pakeitimus: akiratyje – azartiniai lošimai | Kas vyksta Kaune

Seimas siūlo pakeitimus: akiratyje – azartiniai lošimai

BNS 2018/04/16 11:51
Asociatyvi / Užsienio spaudos nuotr.

Lošimų bendrovėms vaizdo įrašus siūloma leisti saugoti kur kas trumpiau – pusantro mėnesio, o ne pusę metų. Įstatymo pataisų iniciatoriai sako, kad tai būtų pakankamas terminas, užtikrinant žmonių, prašančių neleisti jiems lošti, teises bei greičiau nagrinėti skundus.

Valdantieji sako, kad reikalavimas saugoti įrašus 180 dienų yra nepagrįstai ilgas, reikalauja didelių investicijų į įrangą. Todėl „valstiečių“ ir socialdemokratų darbiečių frakcijų atstovai Azartinių lošimų įstatymo pataisomis siūlo terminą trumpinti iki 45 dienų.

Reikalavimas visose lošimų vietose įrengti vaizdo įrašymo sistemas, nuolat filmuojančias įėjimą į lošimų namus, vietą, kur įmokami ir išmokami pinigai, ir kitas patalpas turėtų įsigalioti 2019 metų lapkritį, bet dabar siūloma šį terminą paankstinti iki 2019-ųjų sausio.

Lošimų priežiūros tarnybos direktorius Virginijus Daukšys BNS pranešė, kad žmonės dažnai kreipiasi tarnybą, praėjus pusantro mėnesio.

„Yra buvę atvejų, ir ne vienas skundas, susijęs su lažybomis“, – tikino jis.

Jis taip pat priminė, kad Seime per svarstymus dėl vaizdo kamerų pradžioje buvo siūlomas 45 dienų terminas, tačiau ilginti jį pasiūlė Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas, ir Seimas tam pritarė.

Dabar vaizdo įrašus privaloma saugoti tik kazino. Tačiau V. Daukšys sako, kad ir kiti lošimų organizatoriai daro įrašus savo iniciatyva.

„Įrašus daro savo iniciatyva ir vaizdo kameras turi, ir įrašus, tik kai mes paprašome, ne visada duoda. Remiasi, kad neprivalo daryti ir saugoti, duoti, išskyrus tuos atvejus, kai jiems tai naudinga ir reikalinga“, – teigė Lošimų priežiūros tarnybos vadovas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA