Įteiktos Kauno miesto miesto kultūros premijos | Kas vyksta Kaune

Įteiktos Kauno miesto miesto kultūros premijos

R. Tenio nuotr.

Pirmadienio vakarą Kauno valstybinė filharmonija prisipildė kultūros – įvyko iškilminga Kauno miesto kultūros premijų įteikimo ceremonija.

Premija skiriama Kauno miesto kultūros ir meno kūrėjams už šiuos nuopelnus: aukščiausius laimėjimus respublikiniuose ar tarptautiniuose konkursuose, novatorišką kultūrinę idėją ir jos įgyvendinimą Kauno mieste.

Kauno taryba praėjusį mėnesį nusprendė Kauno kultūros premijas skirti penkiems menininkams – poetui Gintarui Patackui, aktorei Olitai Veronikai Dautartaitei, menininkui Andriui Pukiui ir Arvydui Žalpiui bei režisieriui Algimantui Broniui Stankevičiui. Už išskirtinius pasiekimus ir miesto vardo garsinimą jiems buvo įteikta po 3 tūkst. eurų. Daugiau informacijos apie kūrėjus galite rasti čia.

Programoje skambėjo Vidmanto Bartulio kūrinys „Taip niekas tavęs nemylės“, atliekamas Kauno valstybinio choro (meno vadovas ir vyr. dirigentas prof. Petras Bingelis) ir aktoriaus Dainiaus Svobono.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad 2017 m. Kultūros premijos skirtos Daivai Citvarienei, Robertui Keturakiui, Algimantui Kubiliūnui, Gyčiui Bernardui Padegimui, Auksei Petrulienei ir Dariui Petruliui (viena premija abiems).

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA