Dalinasi skaitytojai: Kauną aplankė į Raudonąją knygą įrašyti paukščiai (video) | Kas vyksta Kaune

Dalinasi skaitytojai: Kauną aplankė į Raudonąją knygą įrašyti paukščiai (video)

R. Tenio nuotr.

Portalo „Kas vyksta Kaune“ redakciją pirmadienio vakarą pasiekė skaitytojų užfiksuotas reginys – šie nufilmavimo Lietuvoje retas gulbes giesmininkes.

Vaizdo įrašu pasidalijusi kaunietė gulbių porą užfiksavo šalia Kauno jachtklubo. Panašu, kad gulbių porelė čia apsistojusi jau kurį laiką – praėjusią savaitę šiuos paukščius aikštelėje sutiko ir portalo žurnalistai.

Užfiksuoti paukščiai – itin reti ir saugomi, įtraukti į Lietuvos raudonąją knygą. Aplinkos ministerijos duomenimis, Gulbė giesmininkė Lietuvoje yra besikurianti rūšis. Perėti pradėjo vos prieš daugiau nei 20 metų.

Šios rūšies paukščiai gerokai baikštesni už gausiau paplitusią giminaitę – gulbę nebylę. Iš tolo nuo gulbės nebylės giesmininkė atskiriama pagal snapą – jo pagrindas geltonas, o jo galas (mažiau nei pusė snapo) – juodas. Riba tarp juodos ir geltonos dalių eina per šnerves, sudarydama smailų kampą su snapo kraštu.

Gulbės giesmininkės kliksėjimas girdimas iš toli, paukščiai kliksi skrisdami, tačiau labiausiai – poravimosi metu. Retai peri didesniuose ežeruose, dažnesnė žuvininkystės ūkių tvenkiniuose, pelkėtuose ežeruose bei tvenkiniuose.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA