Eurolygos ekspertų prognozės – „Žalgiris“ neperžengs „Olympiakos“ barjero | Kas vyksta Kaune

Eurolygos ekspertų prognozės – „Žalgiris“ neperžengs „Olympiakos“ barjero

delfi.lt 2018/04/15 20:28
R. Tenio nuotr.

Kauno „Žalgiris“ dviem rungtynėmis su Pirėjo „Olympiakos“ išvykoje ateinančią savaitę (balandžio 18 ir 20 dienomis) pradeda istorinį žygį Eurolygos atkrintamosiose varžybose.

Tačiau prieš ketvirtfinalio kovas kalbinti Eurolygos ekspertai nieko gero įspūdingai reguliariajame sezone žaidusiems Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniams nežada – graikų barjero Lietuvos čempionai, anot jų, neperlips.

Anot buvusio Arvydo Sabonio komandos draugo Madrido „Real“ komandoje, lietuviškų šaknų turinčio Joe Arlaucko, „Žalgiris“ yra komanda, su kuria mažiausia kas norėtų susidurti kovoje dėl Eurolygos finalo ketverto.

„Ši komanda yra ne tik gerai treniruojama, tačiau ji moka žaisti ir laimėti išvykoje. „Žalgiris“ yra lygos ateities pavyzdys, šiais metais žaidžia atkrintamosiose. Deja, čia kauniečių kelias ir pasibaigs. „Olympiakos“ laimės seriją 3-1“, – „Eurohoops“ teigė jis.

Lygiai tokį patį santykį serijoje prognozuoja kitas Eurolygos ekspertas Nikos Varlas: „Pirėjaus ekipa turi namų aikštės pranašumą, patirtį ir žaidėjus, ragavusius ne tik finalo ketverto ir bet finalų kovų. Š. Jasikevičiaus pergalė „Peace ant Friendship“ arenoje buvo tikra dovana „raudoniesiems“. Dabar į šį mūšį jie žengs itin susikoncentravę ir nusiteikę“.

Dimitris Karydas ir Vladimiras Stankovičius spėja, kad serija tarp Lietuvos čempionų ir graikų superklubo tęsis kiek ilgiau, tačiau galiausiai „Olympiakos“ triumfuos 3:2.

„Žalgiris“ tikrai su kiekvienais metais tobulėja, tačiau „Olympiakos“ pradės kovas su sveikais žaidėjais ir namų aikštės pranašumu. „Žalgirio“ žaidėjai degu entuziazmu, tačiau jo žaidėjai turi mažiau tokių dvikovų patirties. Spanoulis ir Printezis per savo karjerą žaidė daugiau atkrintamųjų rungtynių nei visi varžovai kartu sudėjus“, – tikino D. Karydas.

Vienintelis iš kalbintų ekspertų Igoris Petrinovičius šioje serijoje nugalėtoju mato Kauno klubą: „Žalgiris“ puikiai pasirodė reguliariajame sezone, tačiau „Olympiakos“ yra favoritas dėl didesnės patirties tokiose kovose ir namų aikštės pranašumo. Čia prireiks 5 rungtynių. Manau, abi komandos iškovos po pergalę išvykoje per pirmąsias 4 rungtynes. Viliuosi pamatyti itin aukšto lygio penktąją dvikovą ir renkuosi ne favoritus. „Žalgiris“ laimės 3:2“.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA