Š. Jasikevičius: prieš „Lietuvos rytą“ buvo galima laimėti ir paprasčiau | Kas vyksta Kaune

Š. Jasikevičius: prieš „Lietuvos rytą“ buvo galima laimėti ir paprasčiau

delfi.lt 2018/04/14 09:28
R. Tenio nuotr.

Po „Betsafe-LKL“ mūšio Kaune „Žalgirio“ strategas Šarūnas Jasikevičius gyrė auklėtinius už puikią gynybą pirmoje mačo pusėje, tačiau turėjo priekaištų dėl antroje susitikimo pusėje išbarstytos solidžios persvaros.

„Žalgiris“ svečius iš Vilniaus palaužė 77:66 ir pasiekė antrą pergalę šiose pirmenybėse prieš „Lietuvos rytą“.

Trečiame kėlinyje „Žalgiris“ po Edgaro Ulanovo tritaškio likus mažiau nei 3 minutes pasiekė didžiausią persvarą rungtynėse 50:31 ir atrodė, kad skirtumas tik didės. Tačiau viskas pasisuko priešingai. Paskutinę trijų minučių atkarpą „Lietuvos rytas“ laimėjo 15:4 ir prieš lemiamą kėlinį vėl pradėjo kvėpuoti kauniečiams į nugarą 54:46.

„Malonu, kad laimėjome, gal tai ne geriausias mūsų mačas, tačiau sužaidėme solidžiai, ypač gynyboje“, – džiaugėsi Š. Jasikevičius.

„Tačiau pirmaujant 18-os taškų persvara atsipalaidavome. O atsipalaidavus jau sunku persilaužti ir vėl grįžti į geras vėžes. Padarėme aibę klaidų, net ir pirmame kėlinyje, ir tai neleido mums dominuoti, nors gynyba buvo puiki.

Aišku, ir 19 klaidų yra nepateisinamas dalykas. Spaudimu mus „Lietuvos rytas“ baudė ir per taurės finalą Klaipėdoje. Ruošėmės tam šiandien. Tačiau įžaidėjai suklydo 10 kartų.

Esmė tame, kad nemokame žaisti pirmaudami didžiule persvara. „Lietuvos rytas“ turėjo tik vieną kelią: žaisti kietai, ties pražangų riba ir taip bandyti sugrįžti į rungtynes.

Mes tam tinkamai nebuvome pasiruošę.

Turime demonstruoti kitą charakterį: jei pirmaujame 18 taškų, reikia stengtis laimėti 28-iais“, – spaudos konferencijoje kalbėjo Šarūnas Jasikevičius.

Strategas pasidalino savo nuomone apie naujienas, sklindančias iš Eurolygos klubų.

Tel Avivo „Maccabi“ priėmė sprendimą vietiniame fronte remtis antrąja komanda, o ketvirtadienį vakare „Panathinaikos“ bosas Dimitris Giannakopoulas pareiškė, kad kitą sezoną klubas traukiasi iš Eurolygos turnyro.

„Pora milijonų į biudžetą ir mes galime turėti antrą komandą LKL čempionato kovoms (juokiasi). Labai artimai bendrauju su Nikola Vujčičiumi. Tokie dalykai visuomet atrodo kaip pusiau revoliucija, aš taip pat mėginau aiškintis, bet jie turi savo argumentus ir mes negalime to paties daryti, nes tiesiog neturime tam pinigų.

Kai prasideda tokie sprendimai, visada visi turi nuomonę, kad kažkas nepavyks: skirtingi treneriai, gal jiems bus per mažai rungtynių.

Įdomu, kai jie tai padarys, stebės visa Europa.

Kalbant apie „Panathinaikos“, Eurolygos be jos neįsivaizduoju. Man tai yra kone brangiausia užsienio komanda. Nenoriu, kad jie paliktų Eurolygą. Be to, dabar dar padaryti tiesioginiai reisai į Atėnus…“, – spaudos konferenciją užbaigė „Žalgirio“ strategas.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA