Užsienio reikalų ministerija: esantiems Sirijoje rekomenduojama nedelsiant išvykti | Kas vyksta Kaune

Užsienio reikalų ministerija: esantiems Sirijoje rekomenduojama nedelsiant išvykti

BNS 2018/04/14 10:24
Asociatyvi / Organizatorių nuotr.

Sirijos režimas peržengė ne vieną raudoną liniją ir Lietuva palaiko veiksmus, kurių ėmėsi JAV, Jungtinė Karalystė ir Prancūzija, sako užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius.

„Mes palaikome tuos veiksmus, kurių ėmėsi JAV, Jungtinė Karalystė ir Prancūzija. Tai tikėtina reakcija, iššaukta to, kad Sirijos režimas pažeidė ne vieną raudoną liniją, kuri buvo nužymėta anksčiau“, – šeštadienį BNS sakė ministras.

„Tik ryžtingas veiksmas galėtų pakoreguoti režimo politiką ir nusiųsti labai aiškią žinią toms šalims, kurios beatodairiškai palaiko režimą, pirmiausia tai būtų Rusija ir Iranas“, – pažymėjo L. Linkevičius.

Anot jo, baudžiamieji smūgiai režimui buvo vienintelis galimas atsakas reaguojant į cheminio ginklo panaudojimą prieš civilius gyventojus, tarp kurių buvo ir vaikų.

„Dar prieš metus, balandžio mėnesį, buvo tam tikra baudžiamoji akcija, kai buvo panaudotas cheminis ginklas. Sirija buvo įsipareigojusi panaikinti cheminį ginklą, Rusija buvo kaip garantuojanti šalis, matome, kad tai irgi neįgyvendinta“, – kalbėjo L. Linkevičius.

Vėliau Užsienio reikalų ministerija paskelbė pareiškimą, kad „Lietuva palaiko veiksmus, kurių ėmėsi JAV, Jungtinė Karalystė ir Prancūzija prieš Sirijos režimo cheminio ginklo pajėgumus“.

Anot pareiškimo, tai buvo vienintelis galimas atsakas reaguojant į cheminio ginklo panaudojimą prieš civilius gyventojus, tarp kurių buvo ir vaikų.

„Tarptautinės bendruomenės signalas Basharo al Assado režimui ir jį palaikančioms šalims – vienintelis būdas sustabdyti cheminio ginklo panaudojimą ateityje“, – paskelbė ministerija.

Jungtinės Valstijos, Didžioji Britanija ir Prancūzija šeštadienį surengė virtinę baudžiamųjų smūgių Sirijos prezidento Basharo al Assado (Bašaro Asado) režimui, atsakydamos į numanomas chemines atakas.

Lietuvos Užsienio reikalų ministerija pranešė neturi duomenų, kad per operaciją Sirijoje būtų nukentėję Lietuvos piliečiai, esančius šalyje ragina nedelsiant išvykti.

„Visiems Lietuvos piliečiams rekomenduojama nevykti į šalį, esantiems Sirijoje rekomenduojama nedelsiant išvykti“, – paskelbė ministerija.

Konsulinę pagalbą regione teikia Lietuvos ambasada Egipte.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA