Liberalai išsirinko savo kandidatą – prezidento rinkimuose kandidatuos P. Auštrevičius | Kas vyksta Kaune

Liberalai išsirinko savo kandidatą – prezidento rinkimuose kandidatuos P. Auštrevičius

BNS 2018/04/14 16:40
Asociatyvi

Liberalų sąjūdžio kandidatu prezidento rinkimuose bus keliamas europarlamentaras Petras Auštrevičius.

Per kandidato rinkimus surinkęs 453 balsus jis aplenkė partijos kolegą, Seimo narį ir buvusį ambasadorių prie UNESCO Arūną Gelūną, surinkusį 368 balsus.

Kandidatą į prezidentus elektroniniu balsavimu galėjo rinkti visi liberalai, sumokėję partijos nario mokestį. Tokių buvo 2,8 tūkst., balsavime dalyvavo per 800 partiečių.

Dvi dienas trukusio balsavimo rezultatai paskelbti šeštadienį per suvažiavimą Kėdainių rajone.

Kalbėdamas apie savo programą kandidatas pabrėžė mokesčių mažinimą.

„Šešėlinė ekonomika yra pančiai ant Lietuvos ekonomikos kojų, o pats geriausias vaistas – mažesni mokesčiai. Kai neapsimoka slėpti, niekas ir neslėps. Mokesčių reforma pasiteisins tik tada, kai ji racionaliai sumažins mokesčius – turime mažinti daro jėgos apmokestinimą“, – pretendentų debatų metu kalbėjo P. Auštrevičius.

Europarlamentaras taip pat pabrėžė būtinybę įteisinti dvigubą pilietybę, taip pat kalbėjo apie būtinybę skatinti vidinį darbo jėgos mobilumą Lietuvoje, darbo rinkos atvėrimą.

„Žmonės bijo nutolti nuo namų labiau nei 10-15 kilometrų. Europos šalys gyvena kitaip. Galbūt galėtume tai išspręsti kompensuodami kelionės į darbą kaštus. Trečia, lietuviai važiuoja dirbti svetur, galbūt kažkas nori atvažiuoti dirbti čia, kurti verslą ir savo kompetenciją atiduoti Lietuvai – atverkime darbo rinką“, – kalbėjo P. Auštrevičius.

Europarlamentaras P. Auštrevičius yra vienas iš Liberalų sąjūdžio įkūrėjų, pirmasis jos pirmininkas. Buvo vyriausias derybininkas derybose dėl Lietuvos narystės Europos Sąjungoje.

Liberalų suvažiavime taip pat pakeisti įstatai, kad partijos pirmininkas bus renkamas visuotiniu partijos narių balsavimu.

Seimo ir Europos Parlamento rinkimuose partijos keliami kandidatai ir jų sąrašai taip pat bus reitinguojami visuotiniu partijos narių balsavimu.

Prezidento rinkimai Lietuvoje vyks 2019 metų gegužę.

Kol kas oficialiai sieksiantys būti kandidatais į prezidentus paskelbė europarlamentaras Valentinas Mazuronis, Seimo nariai Naglis Puteikis, Aušra Maldeikienė. Buvę diplomatai Vygaudas Ušackas ir Žygimantas Pavilionis paskelbė dalyvausiantys konservatorių pirminiuose kandidatų į prezidentus rinkimuose.

Kiti potencialūs kandidatai SEB banko ekonomistas Gitanas Nausėda, parlamentarė Ingrida Šimonytė, eurokomisaras Vytenis Andriukaitis, premjeras Saulius Skvernelis, visuomenės nuomonės apklausose aukštai įsitvirtinęs Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis savo sprendimo dar nepaskelbė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA