Teisingumo ministerija įregistravo naują politinę partiją | Kas vyksta Kaune

Teisingumo ministerija įregistravo naują politinę partiją

BNS 2018/04/13 10:37
DELFI nuotr.

Teisingumo ministerija ketvirtadienį įregistravo Lietuvos socialdemokratų darbo partiją (LSDDP), įkurtą skilus Socialdemokratų partijai.

Jai vadovauja Seimo narys ekspremjeras Gediminas Kirkilas.

„Tai reiškia, kad socialdemokratijos monopolis baigėsi. Turime dvi socialdemokratinės pakraipos partijas Lietuvoje“, – penktadienį per spaudos konferenciją Seime sakė G. Kirkilas.

Anot jo, kad tokios partijos poreikis buvo rodo, jog jos steigėjais tapo apie 4 tūkst. žmonių. G. Kirkilo teigimu, į LSDDP įstojo apie tūkstantis buvusių socialdemokratų, tiek pat buvusių „darbiečių“, taip pat yra buvusių „tvarkiečių“.

„Į partiją atėjo apie 40 proc. žmonių, kurie nebuvo partijose“, – tvirtino LSDDP pirmininkas.

LSDDP steigiamasis suvažiavimas įvyko kovo 24 dieną.

Postūmiu naujos socialdemokratinės partijos kūrimui tapo pernai įvykęs skilimas motininėje Socialdemokratų partijoje, kai jos pirmininku buvo išrinktas Gintautas Paluckas. Pastarasis, kritikuodamas partnerių neveiklumą, inicijavo partijos pasitraukimą iš valdančiosios koalicijos su „valstiečiais“.

Tačiau tokiam partijos sprendimui tuo metu nepritarė dalis įtakingų partijos senbuvių, kurie pasitraukė iš partijos gretų, įkūrė atskirą Socialdemokratų darbo frakciją Seime ir pasirašė frakcijų koalicijos sutartį su Valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcija.

Naujos partijos tapo visi Seimo LSDDP frakcijos nariai, išskyrus buvusį premjerą Algirdą Butkevičių ir parlamentarą Antaną Vinkų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA