Kaišiadorių rajone išaiškintas galimai narkotikus platinęs vyras | Kas vyksta Kaune

Kaišiadorių rajone išaiškintas galimai narkotikus platinęs vyras

krs.lt nuotr.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai vis dažniau dalijasi atvejais, kai pareigūnams tenka sekti narkotikų platintojų pėdsakais. Ne išimtis ir šios savaitės įvykiai Kauno apskrityje.

Balandžio 9 d. apie 23:15 val. Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kaišiadorių rajono policijos komisariato (toliau – Kauno apskr. VPK Kaišiadorių r. PK) pareigūnai Kaišiadorių mieste sulaikė aštuoniolikmetį jaunuolį su vienu folijos pakeliu, kuriame buvo galimai augalinės kilmės medžiaga kanapės.

Kitą dieną, balandžio 10 d., tyrimą atliekantys pareigūnai, atlikę eilę procesinių veiksmų ir išanalizavę tyrimo metu surinktus duomenis, apie 14:00 val. sulaikė septyniolikmetį, kuris įtariamas disponavęs narkotinėmis medžiagomis. Atlikus kratą gyvenamosiose ir pagalbinėse patalpose, rasta baltos spalvos dėžutė, kurios viduje rasta 11 paketų, suvyniotų į foliją, kurių viduje buvo augalinės kilmės žalsvos spalvos narkotinės medžiagos. Taip pat rastas maišelis, kurio viduje rausvos spalvos 10 vnt. tablečių, įtariama jog tai irgi narkotinės medžiagos.

Pareigūnai, toliau tęsdami ikiteisminio tyrimo veiksmus, balandžio 11 d. sulaikė vyrą, gimusį 1998 metais, kuris platino narkotines medžiagas nepilnamečiui jaunuoliui. Įtariamojo namuose atlikus kratą buvo rastas ir paimtas buteliukas, kurio viduje buvo 7 vnt. melsvos spalvos tablečių, rusvos spalvos tabletės dalis. Taip pat paimtas juodos spalvos metalinis kastetas, dvejos elektroninės svarstyklės, galimai šaunamasis ginklas, dujų balionėlis, 6 vnt. folijos lapelių ir 7 vnt. folijos pakelių, kuriuose augalinės kilmės medžiaga, 31 vnt. rausvos spalvos tablečių.

Ketvirtadienį, balandžio 12 d., 20 metų vyrui pareikšti įtarimai dėl dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti, neteisėto disponavimo šaunamaisiais ir nešaunamaisiais ginklais. Kauno apskr. VPK Kaišiadorių r. PK atliekamas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 259 str. 2 d., 260 str. 1 d., 253 str. 1d. ir 258 str. 2 d. Už tai gresia laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.

Tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros Šeštojo skyriaus prokurorai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA