Ant pirmojo naujos kartos bendruomeniško būsto koncepto pastato Kaune – menininko Morfai sukurta draugiško šunelio iliustracija | Kas vyksta Kaune

Ant pirmojo naujos kartos bendruomeniško būsto koncepto pastato Kaune – menininko Morfai sukurta draugiško šunelio iliustracija

Organizatorių nuotr.

Vilniuje veikianti nekilnojamojo turto plėtotoja „Eika“, bendradarbiaudama su Kauno nekilnojamojo turto vystymo įmone „Etapas Group“, pradeda vykdyti naujos kartos bendruomeniško būsto koncepto („co-living“) projektą – kuria erdvę, skirtą į Kauną atvykstantiems studijuoti studentams.

[galerija kiek=”20″]

Prieš kelis mėnesius įmonės kreipėsi į meno galeriją „Nyčės ūsai“ prašydamos susisiekti su Lietuvoje kuriančiais gatvės meno atstovais, kurie padėtų įgyvendinti gatvės meno piešinio idėją ant pastato fasado. „Nyčės ūsai“ paskelbė gatvės menininkų idėjų konkursą unikaliai pastato fasado iliustracijai sukurti. Tiek abiejų įmonių, tiek kviestinių ekspertų sprendimu, naujajam studentų bendruomenės namų pastato fasadui papuošti piešinį kurs Kauno menininkas, žinomas slapyvardžiu Morfai.

Ant naujos kartos bendruomeniško būsto koncepto pastato fasado „apsigyvens“ pozityvus ir draugiškas šunelis, besitaškantis įvairiaspalviais purslais. „Pasiūlyta piešinio koncepcija perteikia pozityvią ir draugišką emociją. Daugybė spalvotų dėmių sukuria dinamišką, judančią ir linksmą nuotaiką – tokia yra studentiško gyvenimo nuotaika“, – piešinio idėją aiškina konkurso būdu atrinktas menininkas Morfai.

Anot įmonių „Eika“ ir „Etapas Group“, šis meno kūrinys sužavėjo komunikuojama pozityvia žinute ir nuotaika. „Šuo – draugiškumo, draugystės simbolis, o naujasis bendruomeniškas būstas sieks būti atvira ir draugiška erdve“, – sakė „Etapas Group“ bendrasavininkas ir naujojo projekto vystytojas Mindaugas Velička.

Naujos kartos bendruomeniško būsto koncepto projektas pradedamas vystyti industrinėse ir apleistose administracinio komplekso patalpose Kęstučio g. 36 ir 36A – čia bus įkurtos net 240 studijos. Kiekvienoje iš jų be gyvenamosios zonos bus įrengta mini virtuvė bei privatus higienos kambarys. Be to, komplekse bus daug bendro naudojimo patalpų, tokių kaip laisvalaikio ir tyliosios studijų zonos, bendros virtuvės, skalbyklos ir sporto salė.

„Co-living“ – tai koncepcija, itin populiari dinamiškuose ir studentų pamėgtuose miestuose. Tokio tipo gyvenamieji pastatai ypač dažnai sutinkami Švedijoje, Danijoje, Didžiojoje Britanijoje. Iš esmės, ši koncepcija grįsta klasikiniu studentų bendrabučio modeliu – visgi modernios „co-living“ erdvės pasižymi komfortu, šiuolaikišku kontekstu, moderniu dizainu, o svarbiausiai – tam tikros bendruomenės koncentracija. „Co-living“ – koncepcija, skirta „hip“ gyvenimo būdą vertinantiems studentams, kuriems moderniai įrengti butai, patogi miesto centro lokacija yra lygiai taip pat svarbu kaip ir šalia gyvenančių kūrybingų bendraminčių bendruomenė.

„Kaunas pasirinktas neatsitiktinai. Didelis aukštųjų mokyklų skaičius ir kokybiškų gyvenimo sąlygų studijų laikotarpiu poreikis padiktavo būtent tokį produktą, o galimybė įsigyti seną administracinį kompleksą Kauno mieste centre, visai greta Laisvės alėjos, paskatino imtis projekto būtent šioje vietoje. Be to, istoriškai pagrindinių Kauno universitetų fakultetai išsidėstę miesto centre. Manau, kad naujos kartos bendruomeniško būsto koncepto būstas taps atsvara butams, kuriuose studentai nuomoja kambarius“, – apie projekto išskirtinumą pasakojo „Eika“ generalinis direktorius Domas Dargis.

Priklausomai nuo kambario dydžio ir nuomos termino, mėnesio nuomos kaina prasidės nuo 320 Eur. Į šią sumą bus įskaičiuoti visi komunaliniai mokesčiai, internetas, naudojimasis bendromis erdvėmis ir kita bendra infrastruktūra.

Informaciją apie apgyvendinimą ir sąlygas studijų laikotarpiu suteiks bei į klausimus dėl galimybės rezervuotis atsakys:

Eglė Garnienė
Pardavimų ir marketingo direktorė
egle@etapasgroup.lt
+370 657 88805

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA