Tarptautinė konferencija Birštone „Žaliasis tylos miestas“: ateities kartos augs tyloje | Kas vyksta Kaune

Tarptautinė konferencija Birštone „Žaliasis tylos miestas“: ateities kartos augs tyloje

Birštonas / V. Grigo nuotr.

Šių metų balandžio 18 dieną (trečiadienį), Birštone, pirmą kartą vyks naujausias technologijas miesto tvarkyme atspindinti tarptautinė konferencija „Žaliasis tylos miestas“. Konferencijos tikslas – aptarti žaliųjų ir tylos miestų (angl. Silent Cities and Green Cities) temas, pristatyti inovatyvių technologijų taikymo miesto tvarkyme geruosius pavyzdžius. Konferencijos šūkis – „Ateities kartos augs tyloje!“.

[galerija kiek=”20″]

Birštonas yra žalias miestas – kiekvienam birštoniečiui tenka po medį. Net 82 proc. Birštono savivaldybės teritorijos yra Nemuno kilpų regioninio parko ribose. Čia yra istorinis, legendomis apipintas Žvėrinčiaus miškas, taip pat mieste įsikūręs Centrinis parkas, kuris sukuria pasivaikščiojimo takais, skulptūromis, vaikų žaidimo aikštelėmis papuošto „miško“ mieste jausmą.

Birštone nuolat atnaujinami želdynai, želdiniai, sodinami nauji medžiai ir krūmai, noriai talkina ir bendruomenė. Birštonas – žaliasis kurortas, kuriame nuolatos diegiamos naujausios technologijos ir taikomos tendencijos. Ne išimtis ir nuostabios kurorto aplinkos tvarkymas moderniais būdais. Kurorte daugėja žaliųjų erdvių, jos pritaikomos čia gyvenantiems žmonėms ir atvykstantiems turistams. Kurortas – atviras naujovėms, tad pažangūs būdai tvarkyti aplinką kuo ekologiškiau, tyliai ir išmaniai – itin svarbūs Birštono savivaldybės administracijai.

„Birštonas yra ne tik žalias, inovatyvias technologijas miesto tvarkyme taikantis miestas, bet ir draugiškas kurortas. Patirtimi mielai dalinamės su kitais Lietuvos miestais, kurortais, kurortinėmis vietovėmis, todėl kviečiame atvykti į Birštoną pasisemti naujos patirties. Idėja organizuoti „Žalio miesto konferenciją“ kilo jau seniai, manome, kad dabar esame pasiruošę ne tik diskutuoti apie inovacijas, bet ir jas įgyvendinti. Mes nuosekliai daugelį metų siekėme, kad Birštonas taptų žaliu, ekologišku kurortu, mums svarbu, kaip kurorte gyvens ateities kartos“, – teigia Birštono miesto merė Nijolė Dirginčienė.

Tarptautinėje konferencijoje – net 10 pranešėjų iš Lietuvos ir užsienio. Lietuvos akademinės ir verslo bendruomenės atstovai dalinsis patirtimi tvarumo,  aplinkosaugos srityse, bus aptartos medžių, želdynų priežiūros, inovacijų elektromobilių pramonėje temos. Svečiai iš Švedijos dalinsis patirtimi apie „Tylos miesto projektą“ Vadstena mieste (Švedija), bus pristatytos tokios temos, kaip „Naujas požiūris į medžių priežiūrą miestų žaliosiose erdvėse“, „Inovacijos automobilių rinkoje. Elektromobilių ateitis“. Sėkmės istorijomis dalinsis Birštono miesto tvarkymo tarnybos ir Vilniaus savivaldybės atstovai. Konferencijos metu vyks elektromobilių pristatymas ir testavimas, akumuliatorinių ir benzininių gaminių palyginimo šou, jų pristatymas.

Savo dalyvavimą konferencijoje jau patvirtino daugumos Lietuvos savivaldybių merai, administracijų direktoriai. Organizatoriai kviečia konferencijoje dalyvauti naujausiomis tendencijomis besidominčius, įmonių, įstaigų, organizacijų atstovus, atsakingus už miesto tvarkymą.

Maloniai kviečiame apie dalyvavimą pranešti ir registruotis iki balandžio 13 dienos.

Dalyvio anketa – čia.

Konferencijos programa – čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA